Türk ve Kirgiz is adamlari, Biskek'te is görüsmeleri gerçeklestirdiNazir Aliyev Tayfur- Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver: - "Ihracatimizi artirmak ve Türkiye markasini tanitmak için buradayiz"

Türk ve Kirgiz is adamlari, Biskek'te is görüsmeleri gerçeklestirdiNazir Aliyev Tayfur- Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver: 
- "Ihracatimizi artirmak ve Türkiye markasini tanitmak için buradayiz"

BISKEK (AA) - Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi (DAIB) üyeleri, Kirgizistan'in baskenti Biskek'te is görüsmeleri yapti.

Türkiye ve Kirgizistan'dan is adamlari, sirketten sirkete, kurumdan kuruma ya da isletmeden isletmeye satis anlamina gelen B2B (Business to Business) is modeli görüsmeleri gerçeklestirdi. Görüsmelerin açilisinda Kirgizistan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Temir Sariyev ve Milli Yatirimlar Ajansi Müdür Yardimcisi Nuradil Bayasov da yer aldi.

Temir Sariyev, Türkiye ile ticari ve ekonomik is birliginin aktif bir sekilde gelistigini ifade ederek, "Türk is dünyasi; Kirgizistan'da egitim, madencilik, insaat, hidroelektrik ve askeri is birligi gibi çesitli alanlarda aktif olarak çalisiyor." dedi.

Konusmalarin ardindan izolasyon, mobilya, asansör, aydinlatma ve yangin söndürme sistemlerinin yani sira yapi ve insaat malzemeleri sektöründe üretim yapan 17 Türk firmasi, Kirgizistan'daki muhataplariyla is görüsmesi gerçeklestirdi.

- "Türkiye markasini tanitmak için buradayiz"

DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver de AA muhabirine yaptigi açiklamada, 17 ili kapsayan ve 29 bin üyesi bulunan Birligin, geçen yil 2,5 milyar dolar ihracat yaptigini bildirdi.

Tanriver, "Ihracatimizi artirmak ve Türkiye markasini tanitmak için buradayiz." dedi.

Kirgizistan'in insaat alaninda çok hizli gelistigini ve yüzde 7'ye yakin büyüme kaydettigini aktaran Tanriver, "Kirgizistan'i takip ediyoruz. Hazirligimizi çok iyi yaptik. Çok güzel bir ticaret bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

B2B is modeli görüsmelerinin organizatörü Hasan Özkaracalar ise 2 gün önce Kazakistan'in Almati sehrinde düzenledikleri B2B görüsmelerini, kardes ülke Kirgizistan'in baskenti Biskek'e tasidiklarini bildirdi.

Özkaracalar, Almati'da Ata Meken Ulusal Girisimciler Odasi ile is birligi anlasmasi imzaladiklarini da söyledi.

Türkiye ile Kirgizistan arasindaki ticareti yüksek seviyeye çikarmak için Kirgizistan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani ile görüsme gerçeklestirdiklerini aktaran Özkaracalar, is birligi anlasmasi için prensipte anlastiklarini kaydetti.