Cumhurbaskani Erdogan, AK Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu (4)Sinan Uslu,Ertugrul Subasi- "(Önce vatanim ve milletim) diyen herkesle isbirligi yapmanin, ortak bir zeminde bulusmanin yollarini arayacagiz" - "Ülkeye ve millete zerre kadar hizmeti dokunmayanlarin, akilla, mantikla, izahi olmayan afaki rakamlar ve yalan yanlis bilgilerle depremzede insanlarimizin kafalarini karistirma gayretlerini üzüntüyle izledik, izliyoruz" - "Türkiye'nin otomobili Togg, yarindan itibaren ön siparis almaya

Cumhurbaskani Erdogan, AK Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu (4)Sinan Uslu,Ertugrul Subasi- "(Önce vatanim ve milletim) diyen herkesle isbirligi yapmanin, ortak bir zeminde bulusmanin yollarini arayacagiz"
- "Ülkeye ve millete zerre kadar hizmeti dokunmayanlarin, akilla, mantikla, izahi olmayan afaki rakamlar ve yalan yanlis bilgilerle depremzede insanlarimizin kafalarini karistirma gayretlerini üzüntüyle izledik, izliyoruz"
- "Türkiye'nin otomobili Togg, yarindan itibaren ön siparis almaya

TBMM (AA) - Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "(Önce vatanim ve milletim) diyen herkesle isbirligi yapmanin, ortak bir zeminde bulusmanin yollarini arayacagiz." dedi.

Erdogan, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda, emeklilikte yasa takilanlarla (EYT) ilgili kanunu çikardiklarini hatirlatti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi olmasina deginen Erdogan, "Her ne kadar siyaseten emeklilikte bu kanuna gerek yok ise de yine bu durum kendisine örnek ve tesvik olur diye umuyorum." ifadesini kullandi.

"Altili masa toplanip toplanip dagilir ve sonunda Kiliçdaroglu'na teslim olurken biz ne yapiyorduk?" diye soran Erdogan, eserden esere, hizmetten hizmete, açilistan açilisa, mücadeleden mücadeleye kostuklarini belirtti.

Ülkeye ve millete zerre kadar hizmeti dokunmayanlarin akilla, mantikla izahi olmayan afaki rakamlar ve yalan yanlis bilgilerle depremzedelerin kafalarini karistirma gayretlerini üzüntüyle izlediklerini dile getiren Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Adaylik ve liste kavgasindan firsat bulup deprem bölgesine turistik gezi mahiyetinde ugramasini da garipsemiyoruz. Kabul edemedigimiz sey, oradaki insanlarin acilarina yaptigi saygisizliktir, insanlarin umutlarini baltalamaya kalkismasidir. Hep söyledigim gibi, bizim cumhurbaskaniyla, bakanlariyla, milletvekilleriyle, hükümet ve Cumhur Ittifaki olarak yapacak çok isimiz var. Yilbasinda seçim tarihini 14 Mayis olarak açiklarken göz önüne aldigimiz mülahazalarin tamami geçerliligini koruyor. Bunlarin üstüne bir de deprem yaralarinin süratle sarilmasi, geçici barinma alanlarinin olusturulmasi, kalici konutlarin insasi ihtiyaci eklendi. Türkiye Yüzyili vizyonumuzdan en küçük bir sapma, en küçük bir taviz göstermedik, göstermiyoruz. Nitekim bir yandan depremin yaralarini sararken vizyon projelerimizi birer birer hayata geçirerek milletimizi hayallerine, hedeflerine kavusturuyoruz."

Cumhurbaskani Erdogan, bir yandan depremin yaralarini sararken vizyon projelerini birer birer hayata geçirerek milleti hayallerine, hedeflerine kavusturduklarini ifade ederek, "Iste Türkiye'nin otomobili Togg. Ne diyordu? 'Hani araba, hani fabrika?' Fabrika yerinde. Muhtesem bir fabrika ve vadettigimiz gibi Türkiye'nin otomobili Togg, yarindan itibaren ön siparis almaya basliyor." seklinde konustu.

- "Cuma günü Finlandiya Cumhurbaskani geliyor"

Türk Devletleri Teskilatinin olaganüstü zirvesinin Türkiye'nin ev sahipliginde yarin Ankara'da yapilacagini bildiren Erdogan, söyle devam etti:

"Cuma günü Finlandiya Cumhurbaskani geliyor, cumartesi günü Çanakkale'deyiz. Pazar günü ülkemizin savunma sanayine güç katacak önemli bir tesisin, Bandirma Bor Karbür Üretim Tesisinin açilisini gerçeklestiriyoruz. Milletimize taahhüdümüz olan emeklilik düzenlemesinden kamuya borçlarin yapilandirilmasina kadar birçok konuyu çözdük, çözüyoruz. Durmuyoruz, üretiyoruz, çalisiyoruz. Enerjiden ulastirmaya kadar her alanda tamamlanan yatirimlarimizi açmak için gün sayiyoruz.

Deprem bölgesindeki imar ve ihya faaliyetlerini sürdürürken 81 ilimizi ve ilçelerini kapsayan 500 bin toplu konut, 1 milyon altyapili arsa, 50 bin is yeri projemizin kura çekimleri de devam ediyor. Sabit gelirlilerimiz basta olmak üzere milletimizin her kesiminin, küresel krizin ülkemize etkileri nedeniyle yasadigi refah kaybinin telafisine, üretimin ve istihdamin güçlendirilmesine yönelik programimizdan herhangi bir sapmaya mahal vermiyoruz. Dünyada ve bölgemizde yasanan her gelismeyi yakindan takip ederek ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin gerektirdigi sekilde konum aliyoruz."

- "Bu borcu 14 Mayis seçiminden zaferle çikarak ödeyebiliriz"

Gençlerin heyecanlari ve umutlarinin, vizyon, program ve projelerinin ana tasiyicisi olduguna dikkati çeken Erdogan, "Bilimin, teknolojinin, yenilikçiligin rehberliginde, hak, hakkaniyet, ehliyet ölçüleri içinde, maddi kalkinmayi manevi ruhla teçhiz ederek ülkemizi adim adim hedeflerine yaklastiracagiz. Yönümüzü 'dogruya dogru' dönerek 'Türkiye için hemen simdi' kararliligiyla hareket ederken bir kez daha 'Durmak yok, yola devam.' diyoruz. Bu inançla Cumhur Ittifaki'nin her bir mensubundan, AK Parti'deki tüm dava arkadaslarimdan, bizimle yol yürüyen tüm kardeslerimizden 14 Mayis'a kadar gece gündüz çalismalarini bekliyorum." ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, ülkeye 20 yilda kazandirdiklari eser ve hizmetleri, büyük ve güçlü Türkiye'nin insasinin dinamosu haline dönüstürecekleri yeni bir döneme girerken herhangi bir kazaya asla meydan veremeyeceklerini vurguladi.

Erdogan, "Kendimize, çocuklarimiza ve gençlerimize karsi, Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda hayallerine kavusmayi bekleyen herkese karsi borçluyuz. Bu borcu da ancak 14 Mayis seçiminden zaferle çikarak ödeyebiliriz. Önümüz Ramazan, bu mübarek ayi insallah hem bereketinden ve feyzinden istifade edecegimiz hem de 85 milyon insanimizin her biriyle gönül köprülerimizi güçlendirecegimiz bir iklime dönüstürecegiz." dedi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'nun, Necip Fazil'a enteresan yakistirmalar yaptigini dile getiren Erdogan, söyle devam etti:

"Üstadi da ona kim takdim etti, onu da bilmiyoruz. Takdim ediyorsun, bari dogru takdim et. 14 Mayis'a, Üstat Necip Fazil'in o veciz ifadesiyle 'pekleserek' yani saflari siklastirarak, birbirimize kenetlenerek, kalbimizde her bir insanimiza yer açarak hazirlanacagiz. 'Önce vatanim ve milletim' diyen herkesle isbirligi yapmanin, ortak bir zeminde bulusmanin yollarini arayacagiz. Sayet samimiyetle çalisirsak vatandasimiza layikiyla hizmet edersek Allah'in izniyle istikametimiz de istikbalimiz de aydinliktir."

(Bitti)