Sigortam.net'ten internetten sigorta alirken dikkat edilmesi gerekenlere iliskin bilgilendirmeFatma Eda Topcu- Sigortam.net CEO'su Bora Uludüz:- "Online sigorta poliçesi aliminin rahatligindan faydalanmak isteyenlerin sadece birkaç güvenlik unsuruna dikkat etmesi gerekiyor"

Sigortam.net'ten internetten sigorta alirken dikkat edilmesi gerekenlere iliskin bilgilendirmeFatma Eda Topcu- Sigortam.net CEO'su Bora Uludüz:- "Online sigorta poliçesi aliminin rahatligindan faydalanmak isteyenlerin sadece birkaç güvenlik unsuruna dikkat etmesi gerekiyor"

ISTANBUL (AA) - Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Bora Uludüz, online sigorta poliçesi aliminin rahatligindan faydalanmak isteyenlerin birkaç güvenlik unsuruna dikkat etmesi gerektigini bildirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, e-ticaretin kolayligini yasamin her alaninda yasamak isteyenler, birkaç güvenlik unsuruna dikkat ederek sigorta ihtiyaçlarini rahatlikla online olarak karsilayabiliyor. Bu çerçevede Sigortam.net, internetten güvenli bir sekilde poliçe almak için dikkat edilmesi gereken noktalara iliskin tüketicileri bilgilendirdi.

Kuruldugu günden bu yana, 23 yildir 9 milyona yakin müsteriye temas eden, insurtech sirketi Sigortam.net, müsterilerinin sigorta ihtiyaçlarini en kolay, hizli ve uygun maliyetlerle karsilamalarini sagliyor.

- "Ödeme bilgilerini sadece ödeme isleminde kullaniyor, islem sonrasinda kesinlikle kayitlarimizdan çikariyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Bora Uludüz, günümüzde tüketicilerin tüm ihtiyaçlarini en hizli ve kolay sekilde karsilayabildikleri e-ticarete giderek daha fazla ilgi gösterdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Market alisverisinden seyahat ihtiyaçlarina kadar genis bir yelpazeyi kapsayan bu trend, sigorta sektöründe de yansimasini gösteriyor. Online sigorta poliçesi aliminin rahatligindan faydalanmak isteyenlerin sadece birkaç güvenlik unsuruna dikkat etmesi gerekiyor.

Sigortam.net, dijital sigortaciligin öncüsü olarak 2000 yilinda kuruldugundan bu yana sundugu hizmet kalitesi ile ismini güvenle özdeslestirmis bir platform. Bu sayede Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) tarafindan verilen 2020 yilinda Güven Damgasi'na sahip sigorta sektöründeki ilk sirket olduk. Bu tescilden de anlasilacagi üzere ödeme bilgilerini sadece ödeme isleminde kullaniyor, islem sonrasinda kesinlikle kayitlarimizdan çikariyoruz. Ayrica, kisiye özel sigorta teklifi için paylasilan kisisel bilgiler ve daha sonra satin alma adiminda paylasilan ödeme bilgileri, global olarak kabul gören SSL protokolümüz ile korunuyor. 3D Secure ödeme altyapimiz, müsteri kaydi olusturulmasinda tek kullanimlik sifre uygulamamiz, KVKK onay süreçlerimizin de katkisiyla müsterilerimizin bilgilerinin, Sigortam.net'e ulastigi andan ödemenin sonuna kadar en yüksek güvenlikle korundugundan emin oluyoruz."

- TOBB, gerekli sartlari saglayan internet sitelerini Güven Damgasi ile tescil ediyor

Açiklamada yer alan güvenlik önerilerine göre, Ticaret Bakanligi tarafindan tek yetkili kurum olarak belirlenen TOBB, gerekli sartlari saglayan internet sitelerini Güven Damgasi ile tescil ediyor. Güven Damgasi'nin alinmasi ve korunmasi için siteler her yil bagimsiz kuruluslar tarafindan güvenlik ve çesitli sizma testlerinden geçiyor. Sigorta ürünlerinin de bu tescile sahip sitelerden alinmasi güvenlik endiselerini ortadan kaldirmayi sagliyor.

Kisisel bilgilerin ve ödeme bilgilerinin kötü niyetli kisilerin eline geçmesinin önlenmesi için internet üzerinde veri aktarimlarinin en üst düzeyde sifreleme ile korunmasi gerekiyor. Bu konuda tüm dünyanin kabul ettigi SSL güvenlik protokolüne sahip bir site üzerinden islem yapmak, verilerin güvenligini saglamak için kritik bir unsur olarak öne çikiyor.

Bunu kontrol etmek için öncelikle islem yapilacak web sitesinin isminin basinda "https" yazdigindan ve sol tarafta sitenin güvenli oldugunu belirten kilit ikonunun bulundugundan emin olmak gerekiyor.

Kilit ikonuna tiklandiginda "Sertifika (Geçerli)" yazisi bulunmasi, sitenin güvenli olduguna isaret ediyor.

- Ilgili sitede Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu onayinin sorgulanmasi önem tasiyor

Satin alma asamasinda ödeme bilgilerinin üçüncü kisilerin eline geçmesini önlemek açisindan sitenin 3D Secure altyapisina sahip olmasi önem tasiyor.

Bir yandan müsterinin bankasina ait sifre giris ekrani açilirken, diger yandan tek kullanimlik sifre SMS'i iletiliyor. Sifre dogru girildiginde ödeme islemine devam ediliyor. Böylece asil kart sahibinin onayi olmadan poliçe alim islemi yapilmasinin önüne geçiliyor.

Müsteri kaydi olusturma ya da sisteme yeni telefon numarasi ekleme durumunda tek kullanimlik sifre (OTP-One Time Password) uygulamasi, teklif isteyen kisinin gerçekten ilgili kisi oldugunun teyit edilmesi açisindan gerekli bir adim olarak biliniyor. Böylece sisteme yanlis bir telefon numarasi girilmesi ya da poliçe PDF’i ve kisisel veri içeren SMS’lerin yanlis kisilere gitmesi engelleniyor.

Sigorta alim islemlerinde pek çok kisisel veri paylasimi gerekebiliyor. Bu verilerin yasalara uygun olarak korundugundan ve islendiginden emin olmak için ilgili sitede Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu (KVKK) onayinin sorgulanmasi önem tasiyor.

Bunlarin yaninda sahte web sitesi, güvenilir markalarin isminde küçük degisiklikler içeren alan adlari kullanabiliyor. Örnegin "Sigortam.net" yerine "Siqortam.net" ya da "Sigortamm.net" gibi gözden kaçabilecek degisiklikler yapilabiliyor. Bu yüzden herhangi bir islem yapmadan önce adres çubugundaki ismin dogrulugunu kontrol etmek gerekiyor. Site içerisinde çok fazla yazim hatasi, reklam ya da info bölümünün bulunmasi da sitenin güvenilirligi konusunda soru isaretleri yaratiyor.