Istanbul Havalimani'nda parfüm sisesinde kokain ele geçirildiMustafa Çalkaya

Istanbul Havalimani'nda parfüm sisesinde kokain ele geçirildiMustafa Çalkaya

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerinin Istanbul Havalimani'ndaki bir uyusturucu kuryesine yönelik operasyonunda parfüm sisesine gizlenmis 4 kilo 707 gram kokaine el konuldu.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Istanbul Havalimani Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekipleri, narkotik suçlarla mücadele kapsaminda gerçeklestirdikleri risk analizinde Sao Paolo-Istanbul seferini yapan uçaktaki bir yolcuyu mercek altina aldi.

Sahsin Istanbul Havalimani'ni transit olarak kullanarak baska bir ülkeye geçis yapacagini tespit eden ekipler, uçagin inis yapmasinin ardindan fiziki takibe basladi. Es zamanli olarak süpheli sahsin valizleri, x-ray taramasindan geçirildi.

Valizlerde süpheli yogunluk bulundugunun tespit edilmesi üzerine ekipler operasyon planladi.

Iki valiz banda verilerek sahsin beklemekte oldugu yolcu salonuna gönderildi. Yolcu salonunda bekleyen ikinci ekip, süphelinin, valizlerini banttan almasini bekledi. Sahsin, valizini almasinin ardindan ekiplerce müdahale edilerek üst ve esya aramasi gerçeklestirildi.

Arama sirasinda Brezilya uyruklu sahsin valizlerinden birinin içerisindeki çesitli markalara ait parfüm, roll-on ve sampuan siseleri ekiplerin dikkatini çekti. Söz konusu esyalar kontrol edildiginde içlerine likit ve toz halde uyusturucu oldugundan süphelenilen maddeler yerlestirildigi anlasildi.

Analiz neticesinde anilan maddelerin kokain oldugu tespit edildi. Operasyonda toplam 4 kilo 707 gram kokain ele geçirildi.

Olayla ilgili sorusturma Gaziosmanpasa Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediyor.