Katilim Emeklilik, temettü hisselerine artan ilgiyi BES'e tasiyorErgin Garip- Katilim Emeklilik, Temettü Ödeyen Sirketler Katilim Hisse Senedi Emeklilik Yatirim Fonu'nu kurarak BES katilimcisi için sundugu faizsiz fon portföyünü 15'e çikardi - Katilim Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek: - "Fonun amaci, yerli BIST Katilim Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklik paylarina yatirim yaparak sermaye kazanci elde etmek"

Katilim Emeklilik, temettü hisselerine artan ilgiyi BES'e tasiyorErgin Garip- Katilim Emeklilik, Temettü Ödeyen Sirketler Katilim Hisse Senedi Emeklilik Yatirim Fonu'nu kurarak BES katilimcisi için sundugu faizsiz fon portföyünü 15'e çikardi
- Katilim Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek:
- "Fonun amaci, yerli BIST Katilim Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklik paylarina yatirim yaparak sermaye kazanci elde etmek"

ISTANBUL (AA) - Katilim Emeklilik, yeni fonu "Temettü Ödeyen Sirketler Katilim Hisse Senedi Emeklilik Yatirim Fonu" ile temettü hisselerine artan ilgiyi Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) tasiyor.

Katilim Emeklilik'ten yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Katilim Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, yeni faizsiz fonlari sayesinde BES yatirimcilarinin, icazeti alinmis BIST Katilim Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan sirketlere yatirim yapabildiklerini bildirdi.

Temettü dagitan çok degerli sirketlerin oldugunu aktaran Sincek, "BIST yatirimcisinin bu sirketlerin hisse senetlerine olan yogun ilgisi de zaten ortada. Buradan hareketle Katilim Emeklilik olarak yine yenilikçi bir yaklasim gelistirdik. Temettü Ödeyen Sirketler Katilim Hisse Senedi Emeklilik Yatirim Fonu'nu bu alandaki talebi karsilamak üzere hayata geçirdik. Geçen sene BES'te en yüksek performansi gösteren hisse senedi fonlarimiza güçlü bir alternatif ekledik. Böylece BES katilimcisi için sundugumuz fon portföyümüzü de 15'e çikardik." ifadelerini kullandi.

Sincek, yatirim stratejileri uyarinca fon portföyünün en az yüzde 80'inin devamli olarak danisma kurulu tarafindan icazeti alinmis BIST Katilim Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklik paylarindan olustugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Fonun amaci ise yerli BIST Katilim Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklik paylarina yatirim yaparak sermaye kazanci elde etmek. Fon portföyünün geri kalan yüzde 20'lik kisminda ise döviz ve kira sertifikasina dayali vaad sözlesmelerine, Türk lirasi cinsinden katilim bankalarinda açilan katilma hesaplarina, Türkiye'de ihraç edilen kira sertifikalarina ve faiz içermeyen diger yatirim araçlarina, altin ve kiymetli madenler ile bunlara dayali sermaye piyasasi araçlarina, girisim sermayesi yatirim ortakliklari paylarina ve girisim sermayesi yatirim fonu katilma paylarina, yatirim fonu ve borsa yatirim fonu katilma paylarina yer verilebilir."

- "Katilim Emeklilik fonlari kazandiriyor"

Ayhan Sincek, Katilim Emeklilik fonlarinin 2022'de agirlikli getirisinin yüzde 76,7 ile sektörün üzerinde gerçeklestigini aktararak, "Geçtigimiz yil iyi bir fon yöneticisiyle çalisanlar, mevduata ya da katilma hesabina yatirim yapanlara kiyasla 4 kata kadar daha fazla kazandi. 2023'te de katilimcilarimiz, sirketimizi son 5 yillik EGM kurucu bazli getiri endeksine göre getiri sampiyonu yapan fon uzmanlarimizdan yararlanmalilar." ifadelerini kullandi.

BES fonlarinin son bir yilda yüzde 77 artisla 433 milyar TL'ye yükseldigini bildiren Sincek, geçen yil mevduat faizine ya da katilma hesabindaki kar payina yatirim yapmak yerine BES'i tercih edenlerin 4 kata kadar daha fazla kazanma imkani bulduguna dikkati çekti.

Katilim Emeklilik'in 1 milyon BES sözlesmesine, 327 bin sigorta sözlesmesi ve 11 milyar TL fon büyüklügüne ulasarak 2022'de sektörün üzerinde büyüdügünü belirten Sincek, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz yil sektördeki yüzde 77'lik artisa kiyasla daha yüksek oranda yaklasik yüzde 97'lik bir fon büyümesi gerçeklestirmis olduk. Bunu da katilimcilarimizin bize olan güveni, yüksek teknolojik altyapimiz, deneyimli kadrolarimiz ve diger paydaslarimiz sayesinde basardik. Son 5 yillik getirilere baktigimizda ise sektör ortalama yüzde 287,3'lük nominal getiri saglarken, ayni dönemde enflasyon yüzde 244,64'luk artis sergilemis. Bu dönemde Katilim Emeklilik ve Hayat AS olarak katilimcilarimiza sektörün en yüksegi olan yüzde 388,7'lik getiriyi sagladik. Son 5 yillik verilere göre emeklilik fonlarinda getiri sampiyonu olmayi basardik."