Göztepe-Altay maçindaki tribün olaylarina iliskin saniklarin yargilanmasina devam edildiMustafa Güngör- Tribünden atilan fisekle yaralanan Göztepe taraftari Mehmet Çakir: - "46 gün yogun bakimda kaldim. Yogun bakimda sabahlari aciyla uyaniyordum. Isime gidemiyorum. Agabeyim de beni tedaviye götürmek için issiz kaldi. Sikayetçiyim" - Isaret fisegini atarak Çakir'in yaralanmasina neden olan F.E: - "Hiçbir sekilde kastim yoktur. Mehmet Çakir Bey'den bir kez de burada özür diliyorum"

Göztepe-Altay maçindaki tribün olaylarina iliskin saniklarin yargilanmasina devam edildiMustafa Güngör- Tribünden atilan fisekle yaralanan Göztepe taraftari Mehmet Çakir:
- "46 gün yogun bakimda kaldim. Yogun bakimda sabahlari aciyla uyaniyordum. Isime gidemiyorum. Agabeyim de beni tedaviye götürmek için issiz kaldi. Sikayetçiyim"
- Isaret fisegini atarak Çakir'in yaralanmasina neden olan F.E:
- "Hiçbir sekilde kastim yoktur. Mehmet Çakir Bey'den bir kez de burada özür diliyorum"

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasindaki Göztepe-Altay maçinin tatil edilmesiyle sonuçlanan olaylarda tribüne fisek atarak taraftarin yaralanmasina neden olan F.E'nin de aralarinda bulundugu 23 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Izmir 3. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmada tutuklu sanik F.E, bazi tutuksuz saniklar, müsteki Mehmet Çakir ile taraf avukatlari hazir bulundu.

Tribünden atilan fisekle yaralanan müsteki Mehmet Çakir, durusmada verdigi ifadede, Gürsel Aksel Stadi'ndaki karsilasmaya, arkadaslariyla gittigini belirtti.

Göztepe taraftari oldugunu, 30 yildir maçlara gittigini anlatan Çakir, "Maç normal basladi. 19. dakikada, üzerime ne geldigini anlamadim. Sicaklik hissettim. Sol elimle yüzüme gelen seyi çektim. Beni o kurtardi. Buradaki herkes dua etsin, ölebilirdim de. Gelen her neyse alev almisti." ifadelerini kullandi.

Tedavi sürecinin sürdügünü belirten Çakir, "Çenem kirik, dudagimda ve birçok yerde his yok. Doktorum 6 ay tedavi süreci olacagini söyledi. 9 dis alt ve üst damak neredeyse yok. Hala beslenemiyorum. Kati gida yiyemiyorum. Vücudumda üçüncü derece yanik var. Elime parça yapildi. Iki büyük operasyon geçirdim. Ilk operasyonda sabah saat 08.00'de girip ertesi gün 05.00'te çiktim." diye konustu.

Mahkemede bulunanlara sarili elini gösteren Çakir, "Hala elimi kurtarmak için ugrasiyoruz. Mücadele ediyorum. Bu el, bu hale gelmese ben ifade veriyor olamazdim. Elimle tutup, yüzüme gelen seyi çikardim. Onu tutup çikarmasan akcigerlerim iflas ederdi." dedi.

- "Sikayetçiyim"

Kendisinin yani sira ailesinin de olaylardan etkilendigini anlatan Çakir, sunlari söyledi:

"46 gün yogun bakimda kaldim. Yogun bakimda sabahlari aciyla uyaniyordum. Isime gidemiyorum. Agabeyim de beni tedaviye götürmek için issiz kaldi. Kontrollere birlikte gidiyoruz. Saniklarin hiçbirini tanimiyorum. Sikayetçiyim. 12 Ocak'ta taburcu oldum. Her sey bitmis gibi gösterildi. Ben çiktiktan sonra arayan soran olmadi. Benim tek sosyal hayatim hastanede tedavi olmak. Belki çenem kaynamayacak, ikinci operasyon yapilacak. Akcigerimin ne kadar zarar gördügünü hala bilmiyoruz."

- Isaret fisegini atan sanik özür diledi

Tutuklu sanik F.E, yaralama kastinin olmadigini öne sürerek en basindan beri pisman oldugunu söyledi.

Vicdanini rahatlatmak için mektup yazarak Mehmet Çakir'dan özür diledigini ifade eden F.E, "Hiçbir sekilde kastim yoktur. Mehmet Çakir Bey'den bir kez de burada özür diliyorum." dedi.

- Taniklar ifade verdi

Altay taraftarlarindan A.O, durusmada tanik sifatiyla ifade verdi. A.O, mesalelerin stada nasil sokuldugunu bilmedigini kaydederek, "Maçin 35. dakikasinda Izmir Marsi'ni seslendirecektik. Koreografi yapmadik. Pankartlardan haberimiz vardi. Alsancak Stadi'ndan alip otobüsle stada götürdük. Otobüse kim birakti bilmiyorum. Isaret fiseginden haberim yoktu." ifadelerini kullandi.

Tutuksuz yargilanan Altay taraftarlarindan D.D'nin berber dükkaninda çalisan M.K'nin de ifadesi alindi. Patronu D.D'nin istegi üzerine sis bombasi, mesale ve torpil gibi malzemeler aldigini anlatan M.K, ancak aldiklarinin arasinda isaret fisegi bulunmadigini söyledi.

- Ara karar

Mahkeme heyeti, F.E'nin tutukluluk halinin devamina, diger saniklar hakkindaki adli kontrol tedbirlerinin kaldirilmasina karar verdi.

Saniklar hakkinda uygulanan "6222 sayili Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun" tedbirlerinin de devamina hükmeden heyet, durusmayi 17 Mayis'a erteledi.

- Davanin geçmisi

Gürsel Aksel Stadi'nda 27 Kasim 2022'deki müsabakanin 20. dakikasinda, Altay taraftarlarinin bulundugu bölümden F.E, Göztepe seyircilerinin oldugu bölüme yanici madde firlatmis ve Mehmet Çakir yaralanmisti. Olay nedeniyle müsabakanin 22. dakikada durdurulmasinin ardindan, Göztepe taraftari Mehmet Nihat A, eline geçirdigi korner bayrak diregiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldirmisti.

Olaylar sonucu hakemin istegiyle futbolcular soyunma odasina gitmis, yaklasik 25 dakika beklemenin ardindan müsabaka tatil edilmisti.

Mehmet Nihat A. "kasten öldürmeye tesebbüs" ve "Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarindan tutuklanmisti. Mehmet Nihat A. hakkinda yürütülen sorusturma sonunda sanik hakkinda 15 yila kadar hapis talebiyle dava açilmisti.

Tribüne fisek atilarak bir kisinin yaralanmasina iliskin sorusturmada ise gözaltina alinan 23 kisiden 19'u tutuklanmis, daha sonra 18'i adli kontrol sartiyla tahliye edilmisti.

Izmir Cumhuriyet Bassavciliginca 23 sanik için hazirlanan iddianamede sanik F.E'nin isaret fiseginin binlerce kisinin bulundugu Göztepe tribünlerine dogru hedef gözetip atesleyerek 'kasten öldürmeye tesebbüs', 'tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarina sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi' suçlarindan hapsi istenmisti.

Diger saniklarin da "kasten öldürmeye tesebbüs suçuna yardim", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarina sokmak", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarinda kullanarak müsabaka düzenini bozmak" ve "genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi" suçlarindan cezalandirilmalari talep edilmisti.

Davanin dün yapilan ilk durusmasinda F.E'nin de aralarinda oldugu bir kisim saniklar ifade vermisti.

Maça gelirken otobüste buldugu ve "mesale" sandigi fisegi üzerinde saklayarak stada girdigini söyleyen F.E, "Göbegime sakladigim mesaleyi çikarip ipini çektim. Bir anda elimden kaydi. Ne oldugunu anlamadim. Ambulans sahaya girdiginde birinin yaralandigini anladim. Sivil hayatimda saglikçi olarak çalisiyorum. Birini yaralamak gibi amacim olmaz. Fisegi mesale olarak biliyordum. Basindan beri hiç yalan söylemedim. Çok pismanim ve Mehmet Çakir'dan özür dilemek isterim." ifadelerini kullanmisti.