"Basinda ve Ustalarin Gözünden Asik Veysel" fotograf sergisi Beylikdüzü'nde açildiAise Hümeyra Akgün

"Basinda ve Ustalarin Gözünden Asik Veysel" fotograf sergisi Beylikdüzü'nde açildiAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Beylikdüzü Belediyesi tarafindan "Basinda ve Ustalarin Gözünden Asik Veysel" fotograf sergisi, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Galeri Bedri Rahmi'de sanatseverlerle bulustu.

Halk ozani Asik Veysel Satiroglu'nun torunu Nazender Süzer Gökçe ve esi Gürsel Gökçe'nin hazirladigi sergide Ara Güler, Fikret Otyam, Mustafa Türkyilmaz, Isa Çelik, Ozan Sagdiç, Ergun Çagatay ve Orhan Peker'in çektigi karelerin yani sira Anadolu Ajansi arsivinden de usta ozanin fotograflari yer aliyor.

Açilista konusan Nazender Süzer Gökçe, UNESCO tarafindan bu yilin insanligin baris ve iyiligine destek olmasi, sürdürülebilir kalkinmasi için üstün gayretleri ve hizmetleri dolayisiyla "Asik Veysel Yili" ilan edildigini hatirlatti.

Bu kapsamda UNESCO üyesi 193 ülkede Asik Veysel anma etkinlikleri düzenlendigini belirten Gökçe, serginin odak noktasi "Basinda ve Ustalarin Objektifinden Asik Veysel" kitabinin Ingilizcesini de yayinladiklarini söyledi.

Gökçe, kitapta usta fotografçilarin Asik Veysel portrelerinin yani sira 1934-2022 arasinda gazetelerde yayimlanan 250 seçki habere de yer verdiklerini aktardi.

Bu eseri görme engellilere ulastirmak için de çalisma yürüttüklerini ve albümün Braille alfabesi ile 4 cilt olarak hazirlandigini dile getiren Gökçe, 7 Nisan'da eserin lansmaninin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapilacagini kaydetti.

Sergi, 30 Mart'a kadar ziyarete açik olacak.