TEKNOFEST Istanbul seremonisi yagis nedeniyle ertelendiTolga Yanik,Muhammet Emin Horuz,Abdulkadir Günyol- Açilis seremonisi ve etkinlikleri yarina ertelense de TEKNOFEST Istanbul'da yer alan stant ve ürünler ziyaret edilebiliyor

TEKNOFEST Istanbul seremonisi yagis nedeniyle ertelendiTolga Yanik,Muhammet Emin Horuz,Abdulkadir Günyol- Açilis seremonisi ve etkinlikleri yarina ertelense de TEKNOFEST Istanbul'da yer alan stant ve ürünler ziyaret edilebiliyor

ISTANBUL (AA) - Ilk gününde ziyaretçilerini kabul etmeye baslayan TEKNOFEST Istanbul'un açilis seremonisi ve etkinlikleri yogun yagis nedeniyle yarina ertelendi.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, teknoloji gelistiren bir Türkiye için 6 yildir düzenlenen ve 5'inci yilinda uluslararasi bir boyut kazanan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde, Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanliklarin, baskanliklarin, kamu ve özel sektör kuruluslarinin, akademik kurumlarin ve medya sirketlerinin de aralarinda bulundugu 117 kurumla birlikte gerçeklestiriliyor.

Yogun yagisa ragmen ilk gününde her yastan çok sayida ziyaretçinin katildigi TEKNOFEST Istanbul; teknoloji yarismalari, hava gösterileri, konserler, çesitli konularda gerçeklestirilen söylesi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipligi yapiyor. TEKNOFEST Istanbul'un, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar'in katilimiyla gerçeklestirilecek açilis seremonisi ve etkinlikleri yarina ertelendi ancak etkinlik alaninda yer alan stant ve ürünler ziyaret edilebiliyor.

- TEKNOFEST'i milyonlarca teknoloji meraklisinin ziyaret etmesi bekleniyor

Her yil büyümeye devam eden, 5 gün boyunca teknoloji, bilim, havacilik-uçus gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, teknoloji yarismalari ödül törenleri, sahne gösterileri ve etkinliklerle TEKNOFEST'i milyonlarca teknoloji meraklisinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel sektör firmalarinin en inovatif ürünlerini sergiledigi TEKNOFEST'te, uçus gösterileri de yapilacak. Birlesik Arap Emirlikleri'nden Fursan El-Amarat ekibi ve Fas Hava Kuvvetleri ekipleri de bu yil ilk kez TEKNOFEST'te uçus gösterisi gerçeklestirecek.

Tamami yerli üretim olan Milli Kanatlar'in gösteri uçuslari, Akinci Taaruzi Insansiz Hava Araci (TIHA), Bayraktar TB2, Kizilelma, Hürkus, Aksungur/Anka, Atak Helikopter, Gyrocopter, Gökbey Helikopter, MB-339NAT Fursan Al Emarat, S-70 Skorsky, BEL 429 Helikopter, Cirrus/Cesna ve Türk Silahli Kuvvetleri'ne ait F-16 uçaklari ile SoloTürk ve Türk Yildizlarinin akrobasi uçuslari yapilacak.

Bu yil festival kapsaminda düzenlenen TEKNOFEST bilim sokagi atölyeleri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, uzay temali çocuk parki, simülasyon deneyim alanlari, paydas-sponsor-katilimci stant aktiviteleri ve akrobatik smaç gösterisiyle 5 gün boyunca ziyaretçilere dolu bir program sunuluyor. Statik sergi alaninda sergilenecek Bayraktar Kizilelma, Hürjet, Akinci, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK-II, Hürkus, TB-2, AB 412, Anka, Gökbey, Beli 429 ve MMU'yu ziyaretçiler yakindan inceleme firsati buluyor.

Milli teknoloji üretme ve gelistirme konusunda gençlerin ilgisinin artirilmasi hedeflenerek bu alanlarda çalisan binlerce gencin projesine destek olmak için festival kapsaminda düzenlenen teknoloji yarismalari, bu yil 41 ana yarisma, 102 farkli kategoride düzenleniyor. Her yil bir önceki yila göre daha fazla yarisma kategorisinin açildigi TEKNOFEST'te bu yil ilk kez düzenlenen Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarismasi'nda psikolojik dayanikliligi ve esnekligi artirarak koruyucu ruh sagligina katki saglayacak, psikolojik zorlanma yasayan kisilerin psikoterapi hizmetine erisimini kolaylastiracak, klinisyenler ve arastirmacilar için daha objektif ölçüm ve degerlendirme yöntemleri gelistirecek, risk belirleme stratejilerini güçlendirecek ve psikolojik becerilerin kazanilmasina yardimci olacak projelerin gelistirilmesi amaçlaniyor.

Istanbul Atatürk Havalimani'nda 1 Mayis'a kadar sürecek olan etkinlige ziyaretçi kaydi "teknofest.org" adresinden gerçeklestiriliyor. Kaydin ardindan çevrim içi olarak iletilen QR kod ile etkinlik alanina giris yapilabiliyor.