Erzurum Sehir Hastanesi yurt içi ve disindan 5 milyon hastaya hizmet verdiIlhami Erkiliç- Hastane Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Ibrahim Hakki Tör: - "Hasta memnuniyetimiz anketlerde yüzde 95'lerde. Hastanede genis koridor ve alanlarla yogun kalabaligi hissetmezsiniz"

Erzurum Sehir Hastanesi yurt içi ve disindan 5 milyon hastaya hizmet verdiIlhami Erkiliç- Hastane Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Ibrahim Hakki Tör:
- "Hasta memnuniyetimiz anketlerde yüzde 95'lerde. Hastanede genis koridor ve alanlarla yogun kalabaligi hissetmezsiniz"

ERZURUM (AA) - ILHAMI ERKILIÇ - Erzurum'da 3 yil önce açilan ve Kovid-19 salgininda önemli görev üstlenen sehir hastanesi, açildigi günden bugüne 5 milyon hastaya hizmet verdi.

Hastane Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Ibrahim Hakki Tör, AA muhabirine, salgin döneminde hizmete açilan hastanenin teknolojik donaniminin yani sira özellikli birimleriyle de öne çiktigini söyledi.

Erzurum ve çevre illerin yani sira Gürcistan, Iran, Azerbaycan gibi ülkelerden de hasta kabulü oldugunu vurgulayan Tör, sunlari belirttti:

"Prostat hastaliklari için robotik cerrahi, kardiyoloji anjiyo ünitemizde kalp pili uygulamalari, aritmi tedavileri ve çok tecrübeli ekipten olusan gastroenteroloji ve onkoloji bölümlerimizle, 35 ameliyathane, 222 yogun bakimla Erzurum ve çevre illere hizmet veriyoruz. Yurt disindan yogunlukla gelen hastalar özellikle kardiyovasküler, onkoloji ve prostat cerrahileri ile rutin poliklinik muayeneleri için hastaneyi tercih ediyor."

Poliklinikler gibi bütün alanlarin, hasta ve yakinlarinin rahatligi düsünülerek insa edildigini aktaran Tör, "Hastanemizde konsept olarak hastalara tek oda yaklasimiyla hizmet verilmekte ve odalarda hastalarin tüm ihtiyaçlari karislanabilmekte. Hasta memnuniyetimiz anketlerde yüzde 95'lerde. Hastanede genis koridor ve alanlarla yogun kalabaligi hissetmezsiniz." ifadelerini kullandi.

Tör, 222'si yogun bakim olmak üzere 1574 yatak kapasiteli hastanenin birinci etap denilen Bölge Egitim ve Arastirma Hastanesini sehir hastanesine entegre ederek poliklinik sayisinin 400'e yakin olacagini sözlerine ekledi.

Hastanede tedavi görenlerden Ali Muhittin Alanka da "Eskiden SSK kuyruklarinda beklerdik, ilaç bulamazdik. Simdi istedigin yerde muayene ol ilacini al, böyle devlet bulunmaz." diye konustu.

Nahçivanli Zakir Mehdiyev ise hastane hizmetlerinden memnun kaldigini belirterek, "Burada her sey çok güzel, kontrol için geldim. Doktor ve personeller bize çok yardimci oluyor." dedi.

Kars'tan Erzurum'a gelen Berivan Ilkan da hastane hizmetlerinden memnun kaldiklarini, doktor ve personelin hastalarla yakindan ilgilendigini ifade etti.

- "5 yildizli otel gibi hizmet aliyoruz"

Babasi hastanede yatarak tedavi gören Sedat Alpkiliç ise "Yemegimiz, yatagimiz her seyiyle çok iyi, 5 yildizli otel gibi hizmet aliyoruz. Eskiden 6-7 kisi ayni odada kaliyordu, hastanin yanina girip çikamazdik, simdi tek kisilik odalar var, televizyon var."diye konustu.