Trabzon saglik turizminde Gürcistan'dan talep görüyorMeltem Yilmaz Karakurum- KTÜ Farabi Hastanesi Bashekim Yardimcisi Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz: - "Saglik turizmindeki hasta sayimiz her geçen yil artiyor. Bize yilbasindan beri 5 binden fazla hasta geldi. Bunlarin önemli orani Gürcistan'dan" - "Farabi Hastanesi ve Trabzon'un saglik turizminde ilerleyecegini düsünüyorum. Önümüzde çok büyük bir potansiyel var"

Trabzon saglik turizminde Gürcistan'dan talep görüyorMeltem Yilmaz Karakurum- KTÜ Farabi Hastanesi Bashekim Yardimcisi Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz:
- "Saglik turizmindeki hasta sayimiz her geçen yil artiyor. Bize yilbasindan beri 5 binden fazla hasta geldi. Bunlarin önemli orani Gürcistan'dan"
- "Farabi Hastanesi ve Trabzon'un saglik turizminde ilerleyecegini düsünüyorum. Önümüzde çok büyük bir potansiyel var"

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ KARAKURUM - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Bashekim Yardimcisi Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz, saglik turizmindeki hasta sayilarinin her geçen yil arttigini belirterek, "Bize yilbasindan beri 5 binden fazla hasta geldi. Bunlarin önemli orani Gürcistan'dan." dedi.

Prof. Dr. Gündüz, AA muhabirine, KTÜ Farabi Hastanesi olarak 3 yildir saglik turizmi alaninda hizmet verdiklerini söyledi.

Her geçen gün hasta sayisinin arttigini dile getiren Gündüz, Trabzon'a yakinligindan dolayi Gürcistan'dan gelen hasta sayisinin fazla oldugunu ifade etti.

Gündüz, bu kapsamda Batum'daki üniversite hastanesinin bashekiminin, beraberindeki heyetle KTÜ Farabi Hastanesini ziyaret ettigini kaydederek, "Oradan gelen hastalarin hangi imkanlarla bakildigini kendi gözleriyle görmek istediler. Bu yüzden hastanemizi onlara tanitiyoruz." diye konustu.

- "Saglik turizmi ofislerimizi, servislerimizi, altyapimizi gelistiriyoruz"

Ilerleyen günlerde özellikle Gürcistan'dan ciddi sekilde hasta artisi olmasini beklediklerine dikkati çeken Prof. Dr. Gündüz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Saglik turizmindeki hasta sayimiz her geçen yil artiyor. Bize yilbasindan beri 5 binden fazla hasta geldi. Bunlarin önemli orani Gürcistan'dan. Tabii yaz döneminde Arap ve Orta Asya cografyasindan gelen hastalar var. Afrika'dan gelen hastalar var. Saglik turizmi ofislerimizi, servislerimizi, altyapimizi gelistiriyoruz."

Gündüz, hastanenin insan, laboratuvar, yatak ve yogun bakim kapasitesi bakimindan oldukça güçlü oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bunu gelen hastalar da fark ediyor ve böylece gelmek isteyen hasta sayimiz her geçen gün artiyor. Farabi Hastanesi ve Trabzon'un saglik turizminde ilerleyecegini düsünüyorum. Önümüzde çok büyük bir potansiyel var. Insallah bu potansiyeli degerlendiririz ve herkes Gürcistan'daki hastalar ve Trabzon bundan fayda saglar."

- "Batum'dan buraya gelen hastalarin sayisi oldukça yüksek"

Batumi Rebuplican Clinical Hastanesi Bashekimi Solomon Phutkaradze de saglik turizmi kapsaminda KTÜ Farabi Hastanesi'ni ziyaret ettiklerini söyledi.

Farabi Hastanesi'nde yapilan islemleri görmek ve doktorlarla tanismak istediklerini dile getiren Phutkaradze, özellikle Gürcistan'dan buraya gelen hastalarin sayisinin oldukça yüksek oldugunu ifade etti.

Phutkaradze, 2 hastane arasindaki iliskileri de gelistirmek istediklerini vurgulayarak, "Ziyaretimiz iki gün devam edecek. Hastaneyi gezecegiz. Gezdikten sonra yapilan islemleri, bölümleri ve bölümler arasinda nasil tedavi görüyor hastalar, onlari ögrenecegiz." dedi.

Solomon Phutkaradze, emegi geçenlere ve hastanede kendilerini karsilayan ekibe tesekkür etti.

- "Personelden, doktorlardan, tedaviden, her seyden memnunum"

Batum'dan gelen 45 yasindaki Khatuna Mamliadze, arkadasinin tavsiyesi üzerine bazi rahatsizliklarinin tedavisi için KTÜ Farabi Hastanesi'ni tercih ettigini belirtti.

Çok memnun kaldigini vurgulayan Mamliadze, "Çok hastaydim. Geldim, tedavi oldum. Bütün doktorlari gezdim. Hepsini de çok sevdim. Benimle gayet iyi ilgilendiler. Bilgileri bana anlattilar. Tekrar kontrol için geldim. Personelden, doktorlardan, tedaviden her seyden gayet memnunum." diye konustu.