Gazi torunu "Onbesliler" anisina Istanbul'dan Çanakkale'ye yürüdüEnishan Keskin

Gazi torunu "Onbesliler" anisina Istanbul'dan Çanakkale'ye yürüdüEnishan Keskin

ÇANAKKALE (AA) - Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir'den aldigi Türk bayragini yarin Çanakkale'de yapilacak törende teslim etmek için 5'inci kez "Torundan Dedeye Vefa Yürüyüsü"nü baslatan Tokat Onbesli Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs, Çanakkale'ye ulasti.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yil dönümü kutlamalarina katilmak için Istanbul Bagcilar’dan 4 Mart'ta üzerinde askeri üniforma ve 2 metre uzunlugunda Türk bayragiyla yürüyen 53 yasindaki gazi torunu Saffet Gümüs, 440 kilometre katederek Çanakkale'ye geldi.

Edirne, Tekirdag, Kesan ve Gelibolu güzergahinda yürüyüsünü gerçeklestiren Gümüs, Çanakkale kent merkezinde kordonda bulunan Truva Ati Heykeli önünde dernek üyelerince Türk bayraklariyla karsilandi.

Gümüs, gazetecilere, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir’den aldigi bayragi sehitler diyari Çanakkale’ye 10 gün yürüyerek getirdigini söyledi.

Bu süreçte 81 saatte 508 bin adim attigini belirten Gümüs, "Bugün ben Anadolu’yum, Ardahan’im, Kars’im, Adana’yim, Urfa’yim, Maras’im, Gaziantep’im, Hatay’im, yasliyim. Bundan 108 yil önce yine ayni sekilde Türkiye’nin dört bir yanindan Çanakkale’ye geldiler. Burada bayragimizin var olmasi için savastilar. Bu bayragi, vatani teslim eden tüm sehitlerimizden Allah razi olsun." dedi.