Ticaret Bakani Mus, Suudi Arabistan'da temaslarda bulunduEnes Duran

Ticaret Bakani Mus, Suudi Arabistan'da temaslarda bulunduEnes Duran

ANKARA (AA) - Ticaret Bakani Mehmet Mus, Suudi Arabistan'in baskenti Riyad'da Suudi Arabistan-Türkiye Is Forumu ile Türk Ihraç Ürünleri Fuari'nin açilisina katildi ve çesitli temaslarda bulundu.

Mus, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, baskent Riyad'da is dünyasi temsilcilerinin genis katilimiyla Suudi Arabistan - Türkiye Is Forumu'nu gerçeklestirdiklerini, iki ülke arasindaki kamu-özel sektör diyalogunu gelistirerek iliskileri güçlendirdiklerini bildirdi.

Türk Ihraç Ürünleri Fuari'nin açilisini Suudi Arabistan Ticaret Bakani Majid Bin Abdullah Al Qasabi ile birlikte yaptiklarini belirten Mus, "Ikili ticari iliskilerimizi gelistirmeye yönelik geçen yil belirledigimiz yol haritasinin hedeflerinden birisi olan bu fuari yüksek bir katilimla gerçeklestirdik." ifadesini kullandi.

Mus, mevkidasi Al Qasabi ile iki ülke arasindaki ticari ve ekonomik isbirligini gelistirmeye yönelik verimli bir görüsme de gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Ayrica Al Qasabi ile Türk ve Suudi firmalarin katilim sagladigi ortak bir toplanti yaptiklari bilgisini veren Mus, karsilikli ticaret hacmini ve tüm sektörlerde isbirligini artirmaya yönelik istisarelerde bulunduklarini aktardi.

Suudi Arabistan Ulastirma ve Lojistik Hizmetler Bakani Saleh Al-Jasser, Kirsal Isler ve Konut Bakani Majid Al Hogail ile de ayri ayri görüsmeler gerçeklestirdigini ifade eden Mus, Al-Jasser ile lojistik ve müteahhitlik hizmetleri alaninda, Al-Hogail ile de altyapi ve insaat alanlarinda yapilabilecek isbirliklerini ele aldiklarini bildirdi.