Zonguldak'ta kayip gencin silahla öldürülmüs bulunmasina iliskin davada saniga 25 yil hapis Gökhan Yilmaz

Zonguldak'ta kayip gencin silahla öldürülmüs bulunmasina iliskin davada saniga 25 yil hapis Gökhan Yilmaz

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'in Devrek ilçesinde kayip gencin ormanlik alanda silahla öldürülmüs bulunmasiyla ilgili davada tutuklu sanik "kasten öldürme" suçundan 25 yil, tutuksuz sanik ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan 5 ay hapse çarptirildi.

1. Agir Ceza Mahkemesindeki karar durusmasina, Oguzhan köyündeki ormanlik alanda 30 Agustos 2021'de I.E.M'nin (19) cesedinin bulunmasina iliskin tutuklu yargilanan I.S.Ç. ile maktulün yakinlari ve taraf avukatlari katildi. Tutuksuz yargilanan N.K. ise durusmada yer almadi.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, sanigin "kasten öldürme" suçundan cezalandirilmasini istedi.

I.S.Ç. savunmasinda, I.E.M'nin yakin arkadasi oldugunu belirterek, "Olay kazara gerçeklesti, tüfegi denemeye gitmistik. Benden olay yerinde o dönemki sevgilim N.K'den ayrilmami istedi, ona karsi duygulari oldugunu söyledi. Bana biçakla saldirdi, kendimi savunmak isterken tüfek kazara patladi." ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanik I.S.Ç'ye "kasten öldürme" suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 25 yil hapis cezasi verdi.

N.K. ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme" suçundan iyi hal indirimi ile 5 ay hapis cezasina çarptirildi.

I.S.Ç'nin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, N.K. ile ilgili hükmün açiklanmasini geri birakti.

- Olay

I.E.M'den haber alamayan yakinlari, 28 Agustos 2021'de kayip basvurusunda bulunmus, gencin, I.S.Ç. tarafindan aralarindaki husumet nedeniyle silahla öldürüldügü ve cesedinin ormana birakildigi bilgisine ulasilmisti. Ceset, 30 Agustos'ta Oguzhan köyünde ormanlik alanda bulunmustu.

Öte yandan, genci arama çalismalari sirasinda evinden 10 kilometre uzaklikta motosikleti bulunmustu. I.S.Ç'nin de arama çalismalarina katildigi ögrenilmisti.

Gözaltina alinan ve jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden N.K. 31 Agustos 2021'de, firari zanli I.S.Ç. ise 4 Eylül 2021'de tutuklanmisti. N.K, daha sonra serbest birakilmisti.