Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "La Bayadere" balesi sahnelendiServet Tümer

Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "La Bayadere" balesi sahnelendiServet Tümer

ANTALYA (AA) - 30. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "La Bayadere" balesi sanatseverlerle bulustu.

Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügünce düzenlenen, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 30. yilini kutlayan, Cumhuriyet'in 100. yilinin anlam ve önemine vurgu yapan festivalde Italyan besteci Ludwig Minkus'un müzigi, Marius Petipa’nin essiz koreografisi, gösterisli, törensel, etnik danslari ve Istanbul Devlet Opera ve Balesi’nin kadrosuyla seyircileri mistik ve egzotik yolculuga çikaran eser sahnelendi.

Sef Zdravko Lazarov yönetiminde Istanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi esliginde sahnelenen eserin dekor tasarimi Efter Tunç, kostüm tasarimi Gülden Sayil, Isik tasarimi da Önder Arik imzasi tasiyor.

Aysem Sunal Savaskurt'un sahneye koydugu, bale repertuvarinin en büyük eserlerinden biri sayilan 3 perdelik La Bayadere, ask ve entrika yüklü büyülü atmosferi ve Hindistan’da geçen konusuyla romantik ve klasik dönem bale eserleri arasinda da köprü niteliginde kabul ediliyor.

Festival, 21 Eylül Persembe aksami orkestra sefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi esliginde gala konseriyle sona erecek.