IDOB yeni sezona, açilisa özel opera repertuvariyla girdi Hilal Ustuk

IDOB yeni sezona, açilisa özel opera repertuvariyla girdi Hilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - Istanbul Devlet Opera ve Balesi (IDOB), 2023-2024 sanat sezonuna, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sezon Açilis Gecesi" etkinligiyle basladi.

Orkestra sefligini Ibrahim Yazici, koro sefligini ise Volkan Akkoç'un yaptigi etkinlikte, IDOB solistleri, solist dansçilari, orkestrasi, korosu ve Modern Dans Toplulugu Istanbul Projesi dansçilari sahne aldi.

Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Pyotr Ilyiç Çaykovski, Gaetano Donizetti, Pietro Mascagni, Charles Gounod, Giacomo Puccini ve Georges Bizet'in bulundugu dünyaca ünlü bestecilerin, dünya opera repertuvarindaki basyapitlarindan seçkiler seslendirilirken, Ludwig Minkus ile Adolphe Adam'in unutulmaz bale eserlerinden çarpici bölümler sahnelendi.

Etkinligin sonunda tüm sanatçilar hep birlikte 10. Yil Marsi'ni yorumladi.

Tüm biletlerin tükendigi, sanatseverlerin yogun ilgi gösterdigi etkinlige Cumhurbaskani Basdanismani Fecir Alptekin ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sagtürk de katildi.

Etkinlikteki opera repertuvari, yarin aksam Kadiköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin begenisine sunulacak.

Sezon açilis programi, 30 Eylül'de Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nin açilis etkinligi olarak bir kez daha Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.