AP baglantili yolsuzluk sorusturmasinda sartli saliverilen Kaili hakkinda yeni suçlamalar mevcutSelen Temizer

AP baglantili yolsuzluk sorusturmasinda sartli saliverilen Kaili hakkinda yeni suçlamalar mevcutSelen Temizer

BRÜKSEL (AA) - Belçika'daki Avrupa Parlamentosu (AP) baglantili yolsuzluk sorusturmasinda suçlanan Yunan milletvekili Eva Kaili hakkinda yeni suçlamalar ortaya atildi.

Politico haber sitesine göre, Avrupa Kamu Savciligi Ofisinin, AP Baskani Roberta Metsola'ya yazdigi bir mektupta Kaili, 2014-2020 dönemi boyunca üç illegal faaliyete daha karismakla suçlaniyor.

Bunlar, Kaili'nin yardimcilarinin bulunduklari yer ve faaliyetleri konusunda AP'yi yanlis bilgilendirdigi, düzenledigi sahte is gezileri için AP'den aldiklari harcirahlardan ve maaslarinin bir kismindan "komisyon aldigi" iddialarini içeriyor.

Ayrica Kaili'nin AP'ye yaklasik 100 bin avro borcu oldugu ileri sürülüyor.

Kaili'nin eski yardimcilarindan Yunan milletvekili Maria Spyraki de bu iddialar kapsaminda sorusturuluyor.

- Yolsuzluk sorusturmasi

Belçikali makamlarin yürüttügü sorusturma kapsaminda Aralik 2022'de çok sayida noktada aramalar yapilmis, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmisti.

AP Baskan Yardimciligi görevi sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili, eski Italyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, AP'de asistan olarak çalisan Kaili'nin erkek arkadasi Francesco Giorgi ve STK yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca gözaltina alinmisti.

Giorgi'nin, ifadesinde iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella'nin Panzeri'den para aldigini söyledigi ileri sürülmüstü. 2 Subat'ta dokunulmazliklari kaldirilan Cozzolino ve Tarabella, bir hafta sonra gözaltina alinmisti.

Bu kisilerin, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarini etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüsvet aldiklari iddia edilmisti. Konuyla ilgili haberlerde adi geçen Katar, iddialari reddetmisti.

Zaman içerisinde son olarak 14 Nisan'da Kaili olmak üzere tüm tutuklular sartli tahliye edildi. Kaili, hakkindaki iddialari reddediyor.