Avustralya ve Hindistan, yüksekögrenim konusunda ortak mekanizma kurduDildar Baykan Atalay

Avustralya ve Hindistan, yüksekögrenim konusunda ortak mekanizma kurduDildar Baykan Atalay

AHMEDABAD (AA) - Avustralya Basbakani Anthony Albanese'in Hindistan'a gerçeklestirdigi ziyaret kapsaminda iki ülke arasinda yüksekögrenim alaninda ortak mekanizma kurulmasi için anlasma imzalandi.

The Epoch Times'in haberine göre, Albenese, Ahmedabad'da yaptigi konusmada, Hindistan ile yüksekögrenim alaninda yeni bir anlasma imzalandigini duyurdu.

Söz konusu anlasma sayesinde kurulan mekanizma ile Avustralya'daki üniversitelerde ögrenim gören Hint ögrencilerin kendi ülkelerinde denklik kazanacagini belirten Albenese, Avustralya'da yasayan Hint diasporasinin da ülkelerindeki üniversite egitimleri için Avustralya'da denklik alabilecegi bilgisini paylasti.

Albenese, "Mekanizma, Avustralyali egitim kurumlarinin Hint ögrencilere daha yenilikçi ve erisilebilir egitim sunmalari için ticari firsatlarin yolunu açarken, baska sektörlerdeki kurumlarimizin birbiriyle ortaklik yapmanin yeni yollarini aramalari için bir firsat sunuyor." degerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu mekanizma sayesinde Avustralya merkezli üniversiteler Hindistan'da kampüs açabilecek.

- Hindistan ve Avustralya arasinda kriket diplomasisi

Öte yandan Albenese ve Hindistan Basbakani Narendra Modi, Hindistan-Avustralya arasinda oynanan Border-Gavaskar Kupasi kriket maçini birlikte izledi.

Taraftarlarca ilgiyle karsilanan Albenese ve Modi, iki ülke arasindaki kriket karsilasmalarina dair hazirlanan sergiyi de gezdi.

Hindistan ve Avustralya arasindaki kriket rekabeti, "dünyadaki en sert rekabetlerden biri" olarak biliniyor.

- Albenese'in Hindistan ziyareti

Albanese, ilk defa yüz yüze yapilacak Hindistan-Avustralya Yillik Zirvesi'ne katilmak üzere dün, Hindistan'a gitmisti.

Hindistan ziyareti çerçevesinde Albenese, Yeni Delhi'deki Cumhurbaskanligi Külliyesi Rashtrapati Bhawan'da yarin yapilacak kabul törenine katildiktan sonra Raj Ghat Mahatma Gandhi Aniti'na çelenk birakacak.