AK Parti Sözcüsü Çelik, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu: (1)Mehmet Tosun- "Büyük milletimizi 7 Ekim günü kongremize davet ediyoruz. Bu büyük demokrasi bulusmasinda, söleninde Cumhurbaskanimizin çok güçlü mesajlari olacaktir" - "(Kiliçdaroglu'nun 'Bu Meclis'e ben Gazi Meclis demiyorum' sözleri) Maalesef gelinen nokta vahimdir ve Sayin Kiliçdaroglu adina bile üzücüdür. Gazi Meclis, milletin ortak degeridir. Gazi Meclis milletin bayragidir, egemenliginin simgesidir" - "(Aliyev'in Ispanya ziya

AK Parti Sözcüsü Çelik, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu: (1)Mehmet Tosun- "Büyük milletimizi 7 Ekim günü kongremize davet ediyoruz. Bu büyük demokrasi bulusmasinda, söleninde Cumhurbaskanimizin çok güçlü mesajlari olacaktir"
- "(Kiliçdaroglu'nun 'Bu Meclis'e ben Gazi Meclis demiyorum' sözleri) Maalesef gelinen nokta vahimdir ve Sayin Kiliçdaroglu adina bile üzücüdür. Gazi Meclis, milletin ortak degeridir. Gazi Meclis milletin bayragidir, egemenliginin simgesidir"
- "(Aliyev'in Ispanya ziya

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Büyük milletimizi 7 Ekim günü kongremize davet ediyoruz. Bu büyük demokrasi bulusmasinda, söleninde Cumhurbaskanimizin çok güçlü mesajlari olacaktir." dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda gündeme iliskin açiklamalarda bulundu, sorulari yanitladi.

AK Parti kongrelerinin yurt içi ve disindan ilgi gördügünü, bu kongrede siyasi parti temsilcilerinin, 30 ülkeden misafirlerin olacagini belirten Çelik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in hassasiyetle ve iradeyle yürüttügü tecrübe ve degisim dengesinin milletin talepleri dogrultusunda yeniden kurulmasinin bir AK Parti gelenegi oldugunu söyledi.

AK Parti'nin, hem bir merkez Türkiye partisi hem de dünya markasi oldugunu dile getiren Çelik, partilerinin, yillardir demokratiklesmeye öncülük eden büyük bir siyaset markasi oldugunu belirtti.

Çelik, AK Parti kongrelerinin dünyaya verilmis bir mesaj niteligi de tasidigini, bunu birçok siyasi partinin, odagin yakin takip ettigini kaydederek, "Büyük milletimizi 7 Ekim günü kongremize davet ediyoruz. Bu büyük demokrasi bulusmasinda, söleninde Cumhurbaskanimizin çok güçlü mesajlari olacaktir." dedi.

Kongrede, Türkiye Yüzyili ile ilgili mesajlarin, gelecek dönemin kucaklanmasinin, milletin taleplerinin, özlemlerinin yerine getirilmesinin, bölge ve dünya barisinin, sosyal alandan siyasal alana, demokratiklesmeden bütün kurumsal yeniliklere kadar birçok konunun gündeme gelecegini belirten Çelik, gençlerin, kadinlarin, degisimin, tecrübenin ve Türkiye'nin bütün sosyolojisinin bir arada kucaklandigi bir tablonun kongre günü bir kere daha görülecegini söyledi.

Çelik, AK Parti kongrelerinin, gelecek döneme isik tutacak, siyasi partiler açisindan olusacak gündemi belirleyecek nitelikte, Cumhurbaskani Erdogan'in mesajlariyla geçtigini belirterek, "Karsimizdakilerin 'degisim miydi, statüko muydu' gibisinden tartismalar yaptigi bir dönemde, AK Parti bir kere daha siyasi geleneklerini, tecrübesini ve degisimini bir arada kucaklayacak, siyasi sentezleri, formülleri, denklemleri üretecek kapasitesini ortaya koyacaktir. Büyük milletimize simdiden hayirli olsun." diye konustu.

- "Kiliçdaroglu, vahim bir skandala imza atti"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun dünkü CHP Grup Toplantisi'nda "Bu Meclis'e ben Gazi Meclis demiyorum." dedigini hatirlatan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar vahim bir skandala imza atildigini kaydetti.

Bu cümlenin yüce Meclis'e hakaret anlamina geldigini ifade eden Çelik, söyle konustu:

"Maalesef gelinen nokta vahimdir ve Sayin Kiliçdaroglu adina bile üzücüdür. Gazi Meclis, milletin ortak degeridir. Gazi Meclis milletin bayragidir, egemenliginin simgesidir. Bu Meclis, iki kere gazi olmustur. Kurtulus Savasi'na baskomutanlik etmistir, gaza yapmistir ve gazi olmustur. 15 Temmuz'da da direnis ortaya koyarak ikinci kere gazi olmustur. 'Ben, bu Meclis'e Gazi demeyecegim' diyen birisi, kesinlikle mesru alanda siyaset yapan birisinin diliyle konusmamaktadir. TBMM'nin dünyadaki hiçbir mecliste olmayan bir vasfi vardir. O da sudur, dünyadaki bütün meclisler bir kurtulus savasinin sonunda kurulmustur. Bir tek ve sadece TBMM, bir Kurtulus Savasi'na bizzat kumandanlik etmistir. O sebeple Gazi sifatini sonuna kadar hak etmistir."

Kiliçdaroglu'nun bu ifadesini, yüce Meclis'e dönük bu hakaretini siddetle kinadiklarini dile getiren Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir hakarete, skandala imza atan ikinci bir kisi gelmemistir. Bu, Türkiye'ye saldiranlarin bile aklindan geçmeyen çok ayip bir ifadedir." dedi.

- "Meclis'in mesruiyetini tartismak kimsenin haddine düsmez"

TBMM'nin iradesini tartismayi, Meclis'in mesruiyetini ortadan kaldirmak için darbecilerin yaptigini hatirlatan Çelik, sunlari kaydetti:

"Bu, Yassiada zihniyetinin, 12 Eylül zihniyetinin bu ülkenin basina bela ettigi bir hastalik, kötü niyetli bir zihniyettir. Çikmis Cumhur Ittifaki'nin kullandigi oylari, geçirdigi yasalari gerekçe göstererek 'Meclis'e, Gazi Meclis' demeyecekmis. Meclis'in mesruiyetini tartismak kimsenin haddine düsmez. Hele Kiliçdaroglu'nun kendisini Meclis'in mesruiyetini tartisacak üst bir konumda görerek, bu sekilde konusmasi bizim bu ülkede darbecilerin dilinden alisik oldugumuz, çok iyi tanidigimiz bir üsluptur. Gazi Mustafa Kemal'in bu ülkenin Kurucu Cumhurbaskani olarak, bu Meclis'in baskani olarak yürüttügü bütün süreçler dikkate alindiginda, ne zaman bir laf açilsa 'Biz, Atatürk'ün kurdugu partinin devamiyiz' diyenler, bugün Atatürk'ün kurdugu partinin devami olmadiklarini her vesileyle ve sözleriyle açik etmektedirler."

Çelik, Kiliçdaroglu'nun "Koltugunu birak" seslerine ragmen, bu tip polemiklerle koltukta kalmaya çalistigini söyledi.

- "Cehaletten kaynaklanmiyorsa çok büyük yanlis"

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in Ispanya ziyaretini Türkiye'nin toplantiya katilma sarti kabul edilmedigi için iptal ettigini hatirlatan Çelik, bunu takdirle karsiladiklarini ifade etti.

Fransa, Almanya, Avrupa Birligi ve Ermenistan'in katilacagi toplantiya Azerbaycan'in da davet edildigini ancak Türkiye'nin olmadigina dikkati çeken Çelik, "Orada Fransa oturacak ama bölge barisi için bu kadar büyük bir misyon üreten Cumhurbaskani'miz ve Türkiye o masada olmayacak. Tabii ki Azerbaycan ve Cumhurbaskani Aliyev tarafindan kabul edilemezdi. Onlar da bu sekilde bir tutum ortaya koydular." dedi.

Çelik, Granada'da toplanacak masada Cumhurbaskani Erdogan ve Türkiye'nin olmamasinin, AB'nin ayni vizyonsuzlugu sürdürdügünü gösterdigine isaret etti.

Fransa Disisleri Bakani Catherine Colonna'nin, Ermenistan ziyaretinden sonra sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Agri Dagi görseli kullandigina dikkati çeken Çelik, "Eger bu cehaletten kaynaklanmiyorsa çok büyük bir yanlistir. Bu diplomasiden bihaber oldugunu, çözümsüzlükten yana oldugunu, Daglik Karabag'in asli sahibi olan Azerbaycan'a dönmesinden rahatsiz oldugunu ve Ermeni diasporasinin, o sözde soykirim endüstrisinin sözcüsü olmaya soyundugunu göstermektedir. O tweeti silmelidir. Agri Dagi görselini bu sekilde kullanmasi son derece büyük bir diplomatik hatadir." diye konustu.

(Sürecek)