Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, gençlerle sahur programina katildi:Hakan Burak Altunöz- "Bir tarafta zoom toplantilarini teknoloji zanneden vizyonsuz ve ileri görüslü olmayan kisiler, bir tarafta bir yilda uzaya iki tane yeni uydu gönderen Türkiye var"

Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, gençlerle sahur programina katildi:Hakan Burak Altunöz- "Bir tarafta zoom toplantilarini teknoloji zanneden vizyonsuz ve ileri görüslü olmayan kisiler, bir tarafta bir yilda uzaya iki tane yeni uydu gönderen Türkiye var"

TRABZON (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Bir tarafta zoom toplantilarini teknoloji zanneden vizyonsuz ve ileri görüslü olmayan kisiler, bir tarafta bir yilda uzaya iki tane yeni uydu gönderen Türkiye var." dedi.

Ortahisar ilçesindeki bir restoranda gençlerle sahur programina katilan Bakan Karaismailoglu, seçimlere kisa bir süre kaldigini, ufukta aydinlik bir Türkiye'nin oldugunu söyledi.

Karaismailoglu, o Türkiye'nin yapi taslarini gençlerin kuracagina isaret ederek, "Türkiye'de son 20 yilda çok sey degisti. 100 yilda yapilabilecek isleri 20 yila sigdirmis bir Türkiye var. Hayal bile edilemeyen bir çok seyi bitirmis Türkiye var. O yüzden bu kazanimlarimizin devam etmesi, istikrar sürecinin devam etmesi için üzerimize büyük bir vazife ve görevi düsüyor. Zoom toplantilarini teknoloji zanneden bu vizyonsuzlara en büyük dersi siz vereceksiniz." ifadelerini kullandi.

Herkesi kucaklayacaklarini, kimseyi kirma gibi bir lükslerinin olmadigini vurgulayan Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Bu büyük bir dava, bu vatan sevdasi. Terörden çok çektik, çok bedeller ödedik. Bir daha bedel ödemeye tahammülümüz yok. O yüzden tedbirimizi siki siki almamiz, iyi çalismamiz gerekiyor. Bir tarafta zoom toplantilarini teknoloji zanneden vizyonsuz ve ileri görüslü olmayan kisiler, bir tarafta bir yilda uzaya iki tane yeni uydu gönderen Türkiye var. Bir tarafta kendi uydusunu yapan Türksat 6A'ya uzaya göndermeye hazirlanan Türkiye var. Dünya'nin mega projelerini bir bir bitiren vatandasinin, milletinin, ülkesinin hizmetine sunan ve 24 saat çalisan bir liderinin arkasinda dimdik duran kadrolar var. "

Karaismailoglu, gençlerin zamani gelince kendileri gibi görevlerde olacagina isaret ederek, "Bizler bu sokaklarda büyüdük, yetistik ve burada egitimimizi aldik. Anadolu çocuklarinin Istanbul, Ankara kapilarini sayin Cumhurbaskanimiz açmistir. O yüzden Türkiye 20 yildir kendi Anadolu çocuklari sayesinde yönetildigi için bu kadar büyük basarilar elde etti. Hedeflerimiz büyük. Son 20 yilda yapilmis olanlara baktigimizda yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminati. Büyük hedeflerimiz var bu hedefler dogrultusunda 14 Mayis'i güçlü bir sekilde atlatmamiz gerekiyor. En önemlisi de Trabzon'dan bütün dünyaya güçlü bir ses vermemiz gerekiyor. Motivasyonumuzu hiç düsürmeyecegiz." diye konustu,

Terörle mücadelede büyük basarilar alindigina dikkati çeken Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Kimse kalmadi ama tabi ki Türkiye disinda dag basindaki teröristler karsimizdaki ittifaklara talimat veriyorlar. Talimat almis gibi de hiç seslerini çikarmiyorlar. Özellikle Trabzonlular vatanini, milletini seven ve vatanina asik insanlardir. Bunun sagcisi, solcusu olmaz. Bütün vatanimiza, milletimize sahip çikacagiz. Ülkemizi seven, ülkesi için canini veren sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde kosmaya devam edecegiz."

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayi Mustafa Sen ise gençlik teskilatlarinda yetistigini, gençleri tanidigini ve bildigini söyledi.

Gençlerle ilgili bir takim ön yargilarin oldugunu ve bunlarin yikilmasi gerektigini ifade eden Sen, "Atasözlerimize ve deyimlerimize sirayet etmis yanlislar var düzeltmemiz lazim. Misal gençlik bizim gelecegimizdir, yanlis. Gençlik hem bugün hem de gelecektir. Gençlik gelecegimizdir demek gençlere bugün söz hakki yok demektir. Gençler hem bugünün hem de yarinin sahipleridir." diye konustu.