Kaspersky, teknolojik mükemmelligini kanitladiAbdulkadir Günyol- Kaspersky Tehdit Arastirmalari Baskani Alexander Liskin:- "Tüm yil boyunca bu kadar yüksek sonuçlar aldigimiz için mutluyuz. Bu, güvenlik teknolojilerimizin ve çözümlerimizin gerçek kalitesini ortaya koyuyor"

Kaspersky, teknolojik mükemmelligini kanitladiAbdulkadir Günyol- Kaspersky Tehdit Arastirmalari Baskani Alexander Liskin:- "Tüm yil boyunca bu kadar yüksek sonuçlar aldigimiz için mutluyuz. Bu, güvenlik teknolojilerimizin ve çözümlerimizin gerçek kalitesini ortaya koyuyor"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky'nin güvenlik portföyü, 2022 TOP3 metriginde lider konumda yer aldi.

Kaspersky'den yapilan açiklamaya göre, TOP3 metrigi, tedarikçilerin bir takvim yili içinde bagimsiz karsilastirmali testlerdeki performansini ölçerek ne kadar basarili oldugunu göstermeyi amaçliyor. Tek bir test yerine birden fazla test ve üründe gösterilen tutarli performans, sirketin teknolojileri hakkinda anlamli bir degerlendirme ortaya koyulmasini sagliyor.

TOP3 metrigi AV-Comparatives, AV-TEST, SE Labs ve benzer çok sayida test laboratuvarindan alinan sonuçlari içeriyor.

2022'nin TOP3'ünde degerlendirilen testler arasinda bazilari özellikle dikkati çekiciydi. Kurumsal çözüm degerlendirmelerinde SE Labs Enterprise Advanced Security (EDR) testi, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert'i mükemmel sonuçlara imza attigi, tüm tehditlerin her bir unsurunu tespit ettigi ve yasal uygulamalarda hata yapmadigi için ödüllendirdi.

Ayrica Kaspersky Endpoint Security for Business, 2022 yili için üç ayda bir yapilan dört Kurumsal Uç Nokta Korumasi Karsilastirmali testinin tümünde en yüksek derece olan 'AAA’ ve üç testte yüzde 100 ile en yüksek Toplam Dogruluk Derecesi aldi.

Kaspersky Small Office Security de 2022'nin dört ayri Küçük Isletmelere Yönelik Uç Nokta karsilastirmali testlerinin tümünde en yüksek not olan 'AAA' ile, üç testte yüzde 100'lük en yüksek Toplam Dogruluk Derecelendirmesiyle ve dördüncü testte TOP3 sonucu ile ödüllendirildi.

AV-Comparatives tarafindan gerçeklestirilen Uç Nokta Önleme ve Yanit (ERP) testi, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (KEDRE) ürününü yüzde 100 kümülatif Aktif Yanit oranina ulastigi için öne çikardi ve "Stratejik Lider" olarak ödüllendirdi. Bu arada KEDRE, AV-Comparatives'in '2022 "OS Credential Dumping LSASS Bellek Testinde" LSASS kimlik bilgisi bosaltma saldirilarina karsi mutlak korumasini dogruladi.

- En iyi kullanilabilirlik

AV-TEST Kaspersky’nin üç ürününü- Kaspersky Internet Security, Kaspersky Endpoint Security ve Kaspersky Small Office Security - tüm bir test yili boyunca en düsük yanlis pozitif oranlarina imza attigi için AV-TEST’in yillik ödülü 'En Iyi Kullanilabilirlik 2022' ile ödüllendirdi. Bu ürünler ayrica AV-TEST tarafindan kasim, subat, nisan ve agustos aylarinda gerçeklestirilen fidye yazilimi saldirilarina karsi yüzde 100'lük en yüksek koruma seviyesini onayladi.

Tüketici çözümlerinde ise Kaspersky Safe Kids, AV-Comparatives'in Ebeveyn Kontrolü Sertifikasyonunu, yetiskinlere yönelik web sitelerinin en az yüzde 98'ini engelleyerek, çocuk dostu web sitelerinde sifir yanlis pozitif ile ve üst üste besinci kez ciddi bir hata olmaksizin geçmeyi basardi.

Kaspersky Safe Kids, tüm ana akim isletim sistemlerinde kapsamli ve eksiksiz koruma saglamaya yetecek çok sayida özellik sunmasi nedeniyle AV-TEST tarafindan Ebeveyn Kontrolü Sertifikasyonu tarafindan da tanindi.

AV-TEST'in son “VPN Packages Put to the Test: More Security and Anonymous Paths“ testinde Kaspersky VPN, "Onayli Sanal Özel Ag Çözümü" olarak tanindi ve yerel ve denizasiri baglantilar, yerel yüklemeler ve yerel ve denizasiri gecikme performanslari açisindan test edilen torrentlerde ve indirmelerde mükemmel performans gösterdi.

Ayrica 2022'de Kaspersky Internet Security, dört üç aylik sertifikasyonun tümünde en yüksek not olan 'AAA'yi aldi ve üç SE Labs' Home Anti-Malware Protection karsilastirmali testinde yüzde 100'lük en yüksek Toplam Dogruluk Derecesi ile ödüllendirildi. 2013 ve 2022 yillari arasinda Kaspersky ürünleri 827 bagimsiz test ve incelemeye katildi, bunlarda 587 birincilik ve 685 ilk üç derece elde etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Tehdit Arastirmalari Baskani Alexander Liskin, "Bagimsiz testlere katilmak, etkili teknolojiler gelistirmenin ve ürün yasam döngüsünün ayrilmaz bir parçasidir. Elde edilen sonuçlarin düzenli analizi, iyilestirmeye ihtiyaç duyulan alanlari kesfetmemizi sagliyor ve gerçek siber tehditlere karsi koruma düzeyini bagimsiz olarak onayliyor.

EDR teknolojilerimiz üzerinde daha çok çalisarak, Kaspersky EDR Expert'i 2022'nin mevcut tüm degerlendirmelerine göndermeye devam ettik ve en yüksek verimliligi kanitlamaya dair bagimsiz kurumlardan onayimizi aldik. Tüm yil boyunca bu kadar yüksek sonuçlar aldigimiz için mutluyuz. Bu, güvenlik teknolojilerimizin ve çözümlerimizin gerçek kalitesini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandi.