Aksener, IYI Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Adem Balta- "Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarimizla hür ve müstakil siyasetimizle tek basimiza aziz milletimizin huzuruna çikacagiz" - "(Ankara'daki terör saldirisi) Içisleri Bakani Sayin Ali Yerlikaya'ya milletimiz adina tesekkür ediyorum. Gerek bu süreçte gerekse de son dönemde emniyet teskilatimizin suç örgütlerine karsi yürütmüs oldugu basarili operasyonlar Sayin Bakan'in kararli bir durus sergiledigini gösteriyor"

Aksener, IYI Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Adem Balta- "Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarimizla hür ve müstakil siyasetimizle tek basimiza aziz milletimizin huzuruna çikacagiz"
- "(Ankara'daki terör saldirisi) Içisleri Bakani Sayin Ali Yerlikaya'ya milletimiz adina tesekkür ediyorum. Gerek bu süreçte gerekse de son dönemde emniyet teskilatimizin suç örgütlerine karsi yürütmüs oldugu basarili operasyonlar Sayin Bakan'in kararli bir durus sergiledigini gösteriyor"

TBMM (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarimizla hür ve müstakil siyasetimizle tek basimiza aziz milletimizin huzuruna çikacagiz." dedi.

Aksener, partisinin TBMM Grup Toplantisi'ndaki konusmasina, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yili'nin hayirli olmasini dileyerek basladi.

Eski Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ates cinayetini hatirlatan Aksener, olayin üzerinden 278 gün geçtigini, ilk günden beri Sinan Ates'i unutturulmaya çalisildigini ancak ailesi ve toplumun bu cinayeti unutmadigini kaydetti.

Kimsenin unutmasina da unutturmasina da asla izin vermeyeceklerini dile getiren Aksener, "Arsizlar, güçlü diye hakli olmayacak. Katiller güçlü diye özgür kalmayacak. Alçaklar, güçlü diye bu ahin altindan kalkamayacak. Ant olsun, sart olsun ki çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyecegiz. Katillerin elini kolunu sallayarak gezmesine izin vermeyecegiz. Gerçekler ortaya çikana kadar bu cinayetin pesinde olacagiz. Sinan Ates'in katilleri yakalanana kadar mücadeleden vazgeçmeyecegiz." diye konustu.

Aksener, AK Parti'nin bugüne kadarki siyasi varligini her kosulda "ötekiler" olusturarak korudugunu, bölünmüs bir millet üzerinden konforlu bir siyaset düzeni kurdugunu savundu.

Gezi olaylari davasini hatirlatan Aksener, söyle konustu:

"AK Parti, kendine düsmanlar bularak varligini korumakla yetinmemis milleti de birbirinin karsisina dikmistir. Iste bu yüzden, 27 Mayis 2013 tarihi AK Parti için bir travmadir. Diliyle, diniyle, hayat tercihleriyle, siyasi görüsleriyle bölüp paramparça ettikleri bir milletin agaçlarina sahip çikmak için Gezi Parki'nda birlestigini görmek onlar için bir travmadir. Hayallerini, heveslerini, umutlarini tükettikleri Türk gençlerinin milli suuru ayaga kaldirdigi, Gezi ruhunu karsilarinda görmek onlar için bir travmadir."

Geçen hafta Gezi Parki davasindan çikan sonucun, AK Parti'nin yasadigi travma sonrasi stres bozuklugunun bir neticesi oldugunu belirten Aksener, "Ne yazik ki ülkemizde bir kez daha vicdan ihtiraslara tercih edilmistir. Ne yazik ki bir kez daha hukuk koltuklara hizmet etmistir. Ne yazik ki bir kez daha vesayet milletin üzerine çökmüstür." dedi.

- "Pazarliktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz"

Herkesin kendi iktidar sahasinda, halinden gayet memnun oldugu statüko siyasetini kabul etmediklerini belirten Aksener, "Ceketlerin, kola kutularinin millete seçenek olarak sunuldugu dayatma siyasetini reddediyoruz. Her türlü öfkeyi, kini, kutuplasmayi besleyen popülist siyaseti reddediyoruz. Toplum vicdaninin yaralarini merhem elindeyken kasiyip kanatmayi seçen çikarci siyaseti reddediyoruz. Her daim siyaset esnafinin kazanip, milletin kaybettigi basiretsiz siyaseti reddediyoruz. Ez cümle, milletten degil, pazarliktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz." seklinde konustu.

Aksener, IYI Parti olarak milletin umudunu yesertmek, heyecanini canlandirmak, güvenini tazelemek için yepyeni bir yol açacaklarini söyledi.

"Çapulcu diyenlere karsi da cahil diyenlere karsi da 85 milyon Türk milletinin topyekun azizligini savunuyoruz." diyen Aksener, "Önüne gelenin siyasi çikarlarina göre manivela yapmaya kalktigi Türk milliyetçiliginin gür sesini duyurmaya geliyoruz. Beceriksizlige ve hatta millet düsmanligina bile kalkan yapilan demokrasi esasli olarak nasil isletilirmis herkese ögretmeye geliyoruz. Zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye nasil insa edilirmis cümle aleme göstermeye geliyoruz." ifadelerini kullandi.

Aksener, Il il, sokak sokak, kapi kapi gezip milletin ayagina gideceklerini, her bir vatandasin taleplerini, elestirilerini dinleyeceklerini ve milletin gerçek gündemini konusacaklarini kaydetti.

- "81 ilde kendi adaylarimizla milletimizin huzuruna çikacagiz"

Mart ayinda yapilacak yerel seçimleri hatirlatan Aksener, su degerlendirmelerde bulundu:

"Nasil ki dün korkakligin sessizligi her yeri sarmisken milletin sesini haykirdiysak, bugün de milletin sesini yine tek basimiza duyuracagiz. Nasil ki 25 Ekim 2017'de çiktigimiz bu kutlu yolda tüm engelleri, iftiralari, baskilari tek basimiza gögüslediysek, bugünden sonra da tek basimiza olacagiz. Ve önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarimizla hür ve müstakil siyasetimizle tek basimiza aziz milletimizin huzuruna çikacagiz. Bize bu yolda dört bir yandan saldiranlar olacak. Kiralik kalemler hep bizi yazacak, satilik diller hep bizi konusacak. Yalanin, iftiranin, rantin karasina bulanmis, kirli eller hep bizi isaret edecek. Varsin, olsun. Biz milletimizin sinesinde huzur bulacagiz. Dönüp bize oyunbozan diyenler olacak. Dogrudur, eger ortada milletin zararina oynanan bir oyun varsa biz o oyunu bozariz. Memleketin gelecegiyle kumar oynaniyorsa biz o kumari bozariz. 22 yildir kazananin ve kaybedenin degismedigi kirli bir çark varsa biz o çarka çomak sokariz."

IYI Parti olarak çetin ama kutlu bir yola çiktiklarini dile getiren Aksener, "85 milyon Türk milletine hür ve müstakil IYI Partiyi göstermeye geliyoruz. Bu saatten sonra kimsenin sevabina da günahina da ortak degiliz. Kendi agirligimizla milletin terazisine çikiyoruz. Bu yolda üzerimize düsen çok is var. Öncelikle her ilde ve her ilçede dürüstlügünden süphe duyulmayan, çaliskan ve liyakatli adaylarimizi milletimizin huzuruna çikaracagiz. Milletimizin siyasette unuttugu tüm degerleri yeniden bulmasini saglayacagiz." dedi.

- Ankara'daki saldiri

Ankara'daki terör saldirisini animsatan Aksener, olayda yaralanan polislere sifa diledi.

Aksener, söyle konustu:

"Uzunca bir süredir alisilagelenin aksine süreci ciddiyet ve seffaflikla yürüten Içisleri Bakani Sayin Ali Yerlikaya'ya da milletimiz adina tesekkür ediyorum. Gerek bu süreçte gerekse de son dönemde emniyet teskilatimizin suç örgütlerine karsi yürütmüs oldugu basarili operasyonlar Sayin Bakan'in kararli bir durus sergiledigini gösteriyor. Ancak tabii ki AK Parti bünyesindeki bazi odaklarin bu durustan ne kadar memnun oldugu meçhul. Çünkü bu odaklarin, devletin ve Cumhuriyet'in yetistirdigi liyakatli insanlarla problemi oldugunu çok iyi biliyoruz. Onlarin önünü açmak yerine yolunu kesmek istediklerini de biliyoruz. Nitekim geçtigimiz günlerde benzer bir durumun Hazine ve Maliye Bakani Sayin Mehmet Simsek için de geçerli oldugunu söylemistim. Dolayisiyla buradan sormak istiyorum; artik kendi kendini tüketen bir cadi kazanina dönüsen AK Parti bünyesinde dün Sayin Mehmet Simsek'i, bugün Sayin Ali Yerlikaya'yi hedef alanlar acaba yarin kime odaklanacak? Siradaki sansli yarismaci acaba kim olacak? Yoksa Disisleri Bakani Sayin Hakan Fidan mi? Bakacagiz, görecegiz."

- "Bugünkü ekonomi yönetimi, selefine göre fevkalade liyakatli"

Milletin issizlik, kaynamayan tencere ve artan ev kiralari gibi ekonomik sorunlarla mücadele ettigini iddia eden Aksener, Türkiye'nin dünyada en yüksek enflasyona sahip 7. ülke oldugunu, iktidarin yillar boyunca yürüttügü yanlis politikalarin yikiminin asilamadigini savundu.

Aksener, bugünkü ekonomi yönetiminin selefine göre fevkalade liyakatli oldugunu ancak ekonominin palyatif çözümlerle toparlanamayacak kadar kötü durumda oldugunu ileri sürdü.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açikladigi orta vadeli programi hatirlatan Aksener, "Ancak bir programdan ziyade temenniler manzumesine sahit olduk. Çünkü ortada bir hedef var ama o hedefe nasil ulasilacagina dair bir yol haritasi yok. Türkiye'nin acilen ihtiyaci olan yapisal reformlar yok. Dar ve orta gelirlilerin üzerindeki yükü hafifletmeye yönelik adimlar yok. Gelir dagilimini düzeltmeye dair bir isaret bile yok." diye konustu.

Ankara’da yasayan dört kisilik bir ailenin açlik sinirinin 13 bin 334 lira oldugunu dile getiren Aksener, buna giyim, konut, ulasim, egitim, saglik ve benzeri zorunlu ihtiyaçlar eklenince yoksulluk sinirinin 43 bin 433 lira oldugunu kaydetti.

Bu arada Aksener'in konusmasi öncesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitler anisina bir dakikalik saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.