Göztepe, Spor Toto 1. Lig'de 29 hafta sonra play-off hattina yükseldiAli Korkmaz

Göztepe, Spor Toto 1. Lig'de 29 hafta sonra play-off hattina yükseldiAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasinda deplasmanda Ankara Keçiörengücü'nü 3-2 maglup eden ve averajla 6. sirada yer alan Göztepe, bitime 6 hafta kala play-off için iddiasini sürdürdü.

Göztepe, ilk 2 takimin dogrudan Süper Lig'e çikacagi ve sonraki 5 ekibin play-off oynayacagi ligde en son 4 puana ulastigi 2. haftada averajla 5. sirada yer aldi.

Söz konusu haftadan sonra kendisine ilk 7 sirada yer bulamayan sari-kirmizili ekip, kendisi gibi play-off iddiasini sürdüren Ankara Keçiörengücü'nü 3-2 yenerek 50 puanla 6. siraya yükseldi ve 29 hafta sonra play-off barajina girdi.

- 15. siraya kadar düstügü ligde yükselmeyi basardi

Göztepe sezon içinde zaman zaman gerilere düsmesine ragmen play-off hattina kadar çikma basarisi gösterdi.

Ligin 9. haftasinda 15. siraya kadar düsen sari-kirmizili ekip, 28. haftada 11. siraya kadar tirmandi. 29. haftada 9. siraya çikan ve 31. haftada bir basamak daha yükselen Göztepe, Ankara Keçiörengücü galibiyetiyle 6.'ligi yakaladi.

Sezonun 35. haftasinda ligden çekilen Adanaspor karsisinda hükmen galibiyet alacak Göztepe, 33. haftada 16 Nisan Pazar günü Eyüpspor'u konuk edecek.

Sari-kirmizli ekip, daha sonra Altay (D), Manisa FK (D), Çaykur Rizespor ve Bodrumspor'la (D) karsilasacak.

- Yenilmezlik serisi 8 maça çikti

Üst üste 5. galibiyetine ulasan Göztepe, en son Gençlerbirligi'ne 1-0 maglup oldugu ligin son 8 maçinda 6 galibiyet (1'i hükmen) ve 2 beraberlik yasadi.

Ankara Keçiörengücü karsisinda fileleri havalandiran savunma oyunculari Atinç Nukan ile Marko Mihojevic bu sezon ilk gollerini atma basarisi gösterdi.

Ligin 32. haftasindaki karsilasmada takiminin diger golünü atan Kenneth Mamah ise bu sezon 5. kez gol sevinci yasadi.

Göztepe'de Yasin Öztekin 8 golle takiminin en golcü oyuncusu oldu.