AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da konustu:Sezgin Pancar- "Kiliçdaroglu'nun, kendi koltugunun mesruiyetini kaybetmesiyle ilgili tartismalari örtbas için milli iradeye saldirdigini net biçimde görüyoruz" - "Biz bu kardeslik ve baris iklimi içerisinde yolumuza devam edecegiz. Onun disinda kendi koltuklarini korumak için ortaya konulan bu provokasyon, manipülasyon, dezenformasyonlarla da mücadelemizi en güçlü sekilde sürdürecegiz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da konustu:Sezgin Pancar- "Kiliçdaroglu'nun, kendi koltugunun mesruiyetini kaybetmesiyle ilgili tartismalari örtbas için milli iradeye saldirdigini net biçimde görüyoruz"
- "Biz bu kardeslik ve baris iklimi içerisinde yolumuza devam edecegiz. Onun disinda kendi koltuklarini korumak için ortaya konulan bu provokasyon, manipülasyon, dezenformasyonlarla da mücadelemizi en güçlü sekilde sürdürecegiz"

ADANA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kiliçdaroglu'nun, kendi koltugunun mesruiyetini kaybetmesiyle ilgili tartismalari örtbas için milli iradeye saldirdigini net biçimde görüyoruz." dedi.

Çelik, AK Parti Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, parti teskilatlarinin, güçlü çalismalara imza atarak önemli bir seçimden galibiyetle çiktigini söyledi.

Cumhur Ittifaki'na destek veren partilerin teskilatlarina tesekkür eden Çelik, "Her zaman söyledigimiz gibi kuskusuz kazanan, milletimizin tamami olmustur. Artik önümüzde yerel seçimler var. Insallah, belediye hizmetlerinden mahrum olmus çesitli illerimize de ayni basarilarla yaklasarak Cumhur Ittifaki'nin yerel seçimde de güçlü sonuç alacagina inaniyoruz. Çalismalarimiz bu yönde." diye konustu.

- Seçim sonuçlarinin mesruiyeti tartismasi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, koltuguyla ilgili tartismalari örtbas etmek için seçim mesruiyeti konusunu gündeme getirdigini ve partisini yanlis çizgiye sürükledigini dile getiren Çelik, bu tartismalarin millet nezdinde, demokratik kültürde bir karsiliginin olmadigini ifade etti.???????

Ömer Çelik, elestirisini söyle sürdürdü:

"Siyasi etikten bu kadar çok bahseden birisinin, üst üste seçim kaybetmesine ragmen kendi partisinde bu derece tek adam rejimi kurmaya çalismasi bir siyasi etik, ahlak meselesi degil midir? Dolayisiyla Sayin Kiliçdaroglu'nun demokratik yolla, seffaf biçimde, yüksek katilimla yapilmis seçimlerde en yüksek oyu almis AK Parti ve Cumhur Ittifaki'ni elestirmek yerine, kendisinin ortaya koydugu maglubiyetin siyasi ahlak merceginden ve siyasi etik penceresinden degerlendirmesini yapmasi, bununla yüzlesmesi gerekiyor."

Kiliçdaroglu'nun, partisi ve ittifak ortaklarindan habersiz, bazi partilerle anlasmalar yaptiginin ortaya çiktigini anlatan Çelik, su görüsleri paylasti:

"O zaman sormak gerekir; bu sekilde kapali kapilar ardinda karanlik siyasi süreç yürütmenin siyasi ahlak ve etik bakimdan bedelinin ve neticesinin ne olmasi gerekir? Dolayisiyla biz Kiliçdaroglu'nun, kendi koltugunun mesruiyetini kaybetmesiyle ilgili tartismalari örtbas için milli iradeye saldirdigini net biçimde görüyoruz. Bunu siyasi tarihimizde çesitli zamanlarda CHP yönetimi içerisinde yapanlar oldu. Bizim dönemimizde de buna cüret edenler oldu ama her seferinde milli iradeye çarparak bunun cevabini aldilar. Dolayisiyla biz, Sayin Kiliçdaroglu'na, pek umudumuz kalmasa da demokratik, siyasi ahlak perspektifinden kendisinin su anda koltukta kalma israri ve gizli protokollerle partisini düsürdügü durumu degerlendirmesi gerektiginin tekrar hatirlatilmasi gerektigini ifade ediyoruz."

- "Türkiye güven ve baris ülkesidir"

AK Parti'li Çelik, Türkiye'de hak ve hürriyetler rejimini genisletmek için atilan adimlarin karsisina her zaman CHP'nin çiktigini belirterek, söyle konustu:

"Bütün bunlari degerlendirmeden tutup da Türkiye'de iktidarin, vatandaslarimizin bir kismini tehdit ettigi gibisinden bir yaklasimi ortaya koymasinin gerçeklikle hiçbir alakasi yoktur. Burada temel mesele sudur, Kiliçdaroglu'nun hukuk açisindan da siyasi açidan da aslinda genel baskanlik döneminin sona erdigi bir dönemdir. Nitekim genel baskan olarak hukuki açidan da durum tartismali olmasina ragmen bunu sürdürmektedir. Bu tartismayi örtbas etmek için sürekli seçim sonuçlarina saldirmakta, kendince toplumsal fay hatlarina jilet atmaya çalismaktadir."

Kiliçdaroglu'nun, "sosyal patlamalardan" bahsetmesinin provokasyon girisiminden ibaret oldugunu dile getiren Çelik, "Milletimizin sagduyusu, zor zamanlarda gösterdigi birlik ve beraberlik, her türlü sosyal patlama provokasyonunu, bu sekilde konusanlarin ortaya koymaya çalistigi yaklasimlari her zaman bertaraf etmistir. Türkiye, güvenli bir ülkedir, güven ve baris ülkesidir. Milletimizin büyük ve muazzam tecrübesiyle bu baris, kardeslik iklimi her zaman korunmaktadir." degerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yilinin "Türkiye Yüzyili" olarak ilan edildigini animsatarak, siyaset alaninda toplumun her kesimini kucaklayacak mesajlar verilmesi gerektiginin altini çizdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sözlerine söyle devam etti:

"Kendisi, Cumhurbaskanimizi 'toplumun her kesimini kucaklayamamakla' elestiriyor. Halbuki bugün açisindan baktigimizda bunu söyleyen kisinin birakin toplumun her kesimini, kendi partisi CHP tabaninin tamamini kucaklayamadigini görüyoruz. Atatürk'ün hatirina CHP'ye oy verenlerin, bugün Kemal Kiliçdaroglu'nun genel baskanligindan ne kadar rahatsiz oldugu herhangi analize ihtiyaç duymayan bir durumdur. Dolayisiyla, toplumu kucaklayacak mesaj vermek isteyen birisinin sosyal patlamalardan, siyasi yalanlardan ve yalan siyasetinden uzak durarak bu söylemini, tutumunu gelistirmesi gerekir. Netice itibariyla Cumhurbaskanimiz, Cumhuriyetimizin 100. yilinda Türkiye Yüzyili'ni ilan etmistir. Türkiye Yüzyili, her alanda ve kademede yoluna devam etmekte, adim adim insa edilmektedir."

- "Yalan siyasetine hiçbir alanda geçit vermeyecegiz"

"Türkiye Yüzyili ayni zamanda kadinlarin yüzyilidir" diyen Çelik, sunlari kaydetti:

"Filenin Sultanlari, Türk kadinlarinin gücünü, Istiklal Marsimizi Avrupa Birliginin baskenti sayilabilecek bir yerde okutarak bütün dünyaya göstermis oldu. Biz bu kardeslik ve baris iklimi içerisinde yolumuza devam edecegiz. Onun disinda kendi koltuklarini korumak için ortaya konulan bu provokasyon, manipülasyon, dezenformasyonlarla da mücadelemizi en güçlü sekilde sürdürecegiz. Bu yalan siyasetine hiçbir alanda geçit vermeyecegiz."