CHP Grup Baskanvekili Özel, gündemi degerlendirdi:Seval Ocak Adiyaman- "Deprem gibi durumlarda ileride kusuru, kasti ortaya çikabilecek kisilerin mal varliklarinin geçici süreyle dondurulup, sorusturmadan sonra karara baglanmasi konusunda yasal düzenleme öneriyoruz" - "Yargitayda, Hizbullahçilarin davalari bozuluyor, disarida da olsalar bazilarinin sicilleri temizleniyor. Birilerine kalirsa, milletimiz mani olmazsa, bazi listelerden o Hizbullah davasindan geçmiste hüküm giymislerin TBMM'ye gelme

CHP Grup Baskanvekili Özel, gündemi degerlendirdi:Seval Ocak Adiyaman- "Deprem gibi durumlarda ileride kusuru, kasti ortaya çikabilecek kisilerin mal varliklarinin geçici süreyle dondurulup, sorusturmadan sonra karara baglanmasi konusunda yasal düzenleme öneriyoruz"
- "Yargitayda, Hizbullahçilarin davalari bozuluyor, disarida da olsalar bazilarinin sicilleri temizleniyor. Birilerine kalirsa, milletimiz mani olmazsa, bazi listelerden o Hizbullah davasindan geçmiste hüküm giymislerin TBMM'ye gelme

TBMM (AA) - CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, deprem gibi durumlarda ileride kusuru, kasti ortaya çikabilecek kisilerin mal varliklarinin geçici süreyle dondurulup, sorusturmadan sonra karara baglanmasi konusunda hizli sekilde yasal düzenleme yapilmasini önerdi.

Özel, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, Adiyaman ve Sanliurfa belediye baskanlariyla telefonda görüstügünü aktaran Özel, Mersin Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer'e, sel felaketinin yaralarinin sarilmasi için ellerinden gelen yardimi yapmalarini istedigini anlatti.

Adiyaman'da çadirlarin kuruldugu bir alanin fotografini gösteren Özel, çadirlar dogru alana kurulmadigi için sel felaketinde zarar gördügünü belirtti. Özel, "Devletin kurdugu çadirlarinda bu oluyorsa artik burada laf bitti. Bu kadar rezillige söyleyecek söz, yapacak elestiri bulamiyoruz. Çaresi 14 Mayis'ta milletin kendi kaderine el koymasidir." diye konustu.

Özel, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun sosyal medya paylasimina isaret ederek, "Gün milletin devlet tarafindan bakilmasi, korunmasi günüdür. Yardim etmesi gerekenler, yardim isteyen duruma geçmisler. Yardim edilmesi gerekenlerden yardim istiyorlar, sikistiklarinda IBAN attiklari gibi. Yüz, utanma, yüzde astar kalmamis. Halen daha bunu savunan bir anlayis." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in, depremzedeler için toplanan yardimlara iliskin açiklamasina deginen Özel, toplanan tutarin 41 milyar lirasinin halen neden yatirilmadigini sordu.

Özel, depremde yikimin çok oldugu 4 ilde, binalari yikilan müteahhitlerin mal kaçirdigi ve paraya çevirerek yurt disina kaçirdigina iliskin duyumlar aldiklarini belirterek, "Bazi suçlarda savcilarin el koyma, hesaplari dondurma yetkisi var ancak taksirle ölüme sebebiyet verme gibi durumlar düzenlenmedigi için su an savcilar bir sey yapamadigini söylüyor. Deprem gibi durumlarda ileride kusuru, kasti ortaya çikabilecek kisilerin mal varliklarinin geçici bir süreyle dondurulup, sorusturmadan sonra karara baglanmasi konusunda hizli bir sekilde yasal düzenleme yapilmasini öneriyoruz. Bu konuyu önemsiyoruz, bütün partilerin dikkatine sunuyoruz." diye konustu.

- "Domuz bagcilar siyaset yasagindan kurtuluyor"

HÜDA PAR'in, "MHP ile herhangi bir sorun yasamadik." açiklamalarinda bulundugunu belirten Özel, "MHP zaten hiçbir seyle sorunu olan bir parti degil. Abdullah Öcalan'dan mektup yazdilar, neredeyse pulunu MHP yapistirdi. MHP'nin tek hedefi Erdogan koltugunda otursun. Düne kadar 'Seni indirmezsem, hesap sormazsam, Andimiz'i okutmazsam, her köseye 'Ne mutlu Türküm diyene yazdirmazsam namerdim.' diyordun. 'Adam kaldiracagiz' diyen partiyi masaya aldi, 'MHP ile bir sorun yasamadik...' Hayirli olsun. Biz sizin böyle adamlar oldugunuzu biliyoruz ama vatandas da bilsin. Kimler kimlerle beraber." diye konustu.

Özel, BBP Genel Baskani Mustafa Destici'ye, bazi haberlere yansidigi gibi "HÜDA PAR varsa ben yokum." sözlerini sarf edip etmedigini sordu.

Son dönemde Yargitayda bir hareketlilik yasandigina isaret eden Özel, söyle devam etti:

"Yargitayda Hizbullahçilarin davalari bozuluyor, disarida da olsalar bazilarinin sicilleri temizleniyor. Eyvah eyvah. Domuz bagcilar siyaset yasagindan kurtuluyor. Birilerine kalirsa, milletimiz mani olmazsa, bazi listelerden o Hizbullah davasindan geçmiste hüküm giymislerin TBMM'ye gelmesi söz konusu. Bu geçmis davalari, paldir küldür, son bir yilda Yargitayda görünmez bir el bir dügmeye basti da Hizbullah'in çoktan kapanmis derdest davalari birileri tarafindan kanun yararina bozma diye açilip da hüküm giyenlerin sicilleri temizlendi mi temizlenmedi mi, bakacagiz."

- "Senin emekliligin 'EKT' olmasin"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na yönelik, "EYT çikardik, siyasette buna gerek yok." dedigini belirten Özel, "Bizden EYT olmaz da senin emekliligin 'EKT' olmasin. Devir teslime gelirsin insallah. Yoksa Emeklilikte Katar'da Takilanlardan mi olacaksin? Orada birtakim rezidanslarin, konutlarin hazirlandigi; koruma kulelilerinin yapildigi; emeklilik istirahatgahi hazirladigi söyleniyor. Yoksa 'yok öyle bir sey' de. Emeklilikteki ikametgahini bilelim." görüsünü savundu.

Seçimlerde cumhurbaskanligi için üçüncü adayin AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan'in olmasi gerektigini öne süren Özel, Turan'in, Kiliçdaroglu'nun aday gösterilmesi durumunda kendisinin de aday olacagini söyledigini aktardi. Özel, "Bülent Turan, cumhurbaskani adayligi için grubun aday göstermezse 100 bin imzaya basvur. Bir imza da ben verecegim, sözünü tutmanin ödülü olarak. Üçlü güzel bir yaris olur. Sen de HÜDA PAR'dan destek istersin belki." degerlendirmesinde bulundu.

Birçok ülkede yasanan felaketlerin ardindan siyasilerin istifa ettigine isaret eden Özel, "48 bin kisi öldü, halen daha 'Mahcup olmayacagiz insallah.' diyor. Senin mahcubiyet sinirin nedir? Bir tek bunu açikla. Insanlar da bu ülkenin cumhurbaskaninin mahcubiyet sinirini bilsinler." ifadelerini kullandi.

- "Ali Ihsan Yavuz'u siyasi gaf yarismasinda aday gösteriyorum"

CHP Grup Baskanvekili Özel, Hatay Valisi Rahmi Dogan'in milletvekilligi aday adayligi için istifa etmesine iliskin bir soruya, "Büyük bir basari göstermisçesine, milletvekili adayi olacak cesareti, AKP'nin memlekette dayattigi vasatlikta buluyor. Görevden alinmasi gereken kisi, milletvekili olmaya niyetleniyor. Görevini iyi yapiyorsan, kisisel ikbal için Hatay'i niye birakiyorsun? Görevini kötü yapiyorsan, utanmadan böyle bir vazifeye nasil talep açiyorsun? Hatay Valisi'ni, Sivas'a milletvekili olarak layik gören Erdogan'in karnesini 14 Mayis'ta millet dolduracak." diye konustu.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz'un HÜDA PAR'a iliskin sözlerine isaret eden Özel, "2019 gaf rekortmeni Yavuz'u, 2023 siyasi gaf yarismasinda birinci siradan aday gösteriyorum." dedi.