Yeni Azerbaycan Partisi heyeti AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus'u ziyaret ettiMehmet Tosun

Yeni Azerbaycan Partisi heyeti AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus'u ziyaret ettiMehmet Tosun

ANKARA (AA) - Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili Tahir Budaqov ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus'u ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki ziyarette konusan Kurtulmus, iki ülke arasinda uluslararasi iliskiler bakimindan örnek teskil eden mükemmel bir iliskinin söz konusu oldugunu söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'in, her alandaki isbirligini tek devlet gibi yürüttügünü belirten Kurtulmus, bütün dünyanin, iki ülkenin birbirinin yaninda oldugunu bildigini ifade etti.

Bu yakin iliskinin, her iki ülkeye de güç kattigina isaret eden Kurtulmus, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in yakin dostlugu ve bütün meselelere vakif liderlikleri çerçevesinde yürütülen isbirliginin, her gün biraz daha ileriye gittigini görmekten büyük memnuniyet duyduklarini dile getirdi.

Kurtulmus, bu çerçevede AK Parti ile Azerbaycan'da iktidar partisi olan Yeni Azerbaycan Partisi arasindaki iliskilerin, devletler arasindaki bu mükemmel iliskilerin izdüsümü oldugunu kaydetti.

Her iki partinin de uzun süredir yakin iliski içinde olduguna isaret eden Kurtulmus, bu dostlugun AK Parti'ye de Türkiye'ye de güç verdigini vurguladi.

- "Seçimler hayati önem tasiyor"

Budaqov'un, seçim sürecinde Cumhurbaskani Erdogan'a, Yeni Azerbaycan Partisi ve Azerbaycan halkinin destegini ifade etmek için Türkiye'de oldugunu belirten Kurtulmus, bu ziyaretin tarihi öneminin oldugunun altini çizdi.

Kurtulmus, Türkiye'nin siyasi tarihinin en önemli seçimine girdigine dikkati çekerek sözlerini söyle sürdürdü:

"Özellikle 'asrin felaketi'nden sonra, Türkiye'nin bundan sonra yeniden imar, ihya ve insasinin birinci gündemimiz oldugu bir dönemde, bu seçimlerin fevkalade hayati önem tasidigini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda Yeni Azerbaycan Partisinin, partinin lideri olarak Azerbaycan Cumhurbaskani'nin, degerli dostlarimiz basta Tahir Bey olmak üzere, Yeni Azerbaycan Partisindeki arkadaslarimizin, dostlarimizin, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a, AK Parti'ye ve Cumhur Ittifaki'na bu seçim sürecinde verdikleri destegin hayati bir öneminin oldugunu ifade etmek isterim. Bizim açimizdan da büyük bir manevi destektir, büyük bir güçtür. Bize güç verdiniz."

- "Bu süreçte AK Parti'nin yanindayiz"

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili Tahir Budaqov da Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara sifa diledi.

Türkiye'de seçim startinin verildigini animsatan Budaqov, bu süreçte AK Parti'nin yaninda olduklarini dile getirdi.

Türkiye ile Azerbaycan iliskilerinin önemine vurgu yapan Budaqov, bunda Cumhurbaskani Erdogan ve Cumhurbaskani Aliyev'in dostlugunun çok önemli payinin oldugunu söyledi.