ABD'de, Biden hakkinda yabanci biriyle para alisverisine dair belge oldugu iddiasiIslam Dogru

ABD'de, Biden hakkinda yabanci biriyle para alisverisine dair belge oldugu iddiasiIslam Dogru

NEW YORK (AA) - ABD'de, Federal Sorusturma Bürosu (FBI) ile Adalet Bakanliginin, Baskan Joe Biden'in, baskan yardimcisi oldugu dönemde, yabanci uyruklu biri ile para alisverisine dair bir belgeyi elinde bulundurdugu iddia edildi.

Kongre'nin ileri gelen Cumhuriyetçi üyeleri, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi Baskani James Comer ile Senatör Chuck Grassley, FBI ile Adalet Bakanligina mektup göndererek, ilgili belgeyi istedi.

Iki Cumhuriyetçi üye, söz konusu mektupta, bir muhbirin, Biden'in baskan yardimcisi oldugu dönemde, politika kararlari için yabanci uyruklu kisi ile para alisverisinde bulunmasiyla ilgili detaylari içeren belgenin bulundugunu savundugunu kaydetti.

Grassley, Fox Haber'e, "Söz konusu belgenin ne içerdigini bekleyip görecegiz. FBI, bunun dogru olup olmadigini açiklamali." seklinde konustu.

"FBI'in, ABD'nin su anki mevcut baskani hakkinda çok ciddi ve ayrintili iddialar içeren siniflandirilmamis ilgili dahili belgeye sahip olduguna inandiklarini" belirten Grassley, FBI'in bu iddialari dogrulamak veya daha fazla arastirmak için neler yaptigini ise bilmediklerini öne sürdü.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Ian Sams, Twitter hesabindan konu hakkinda yaptigi paylasimda, Comer ve Grassley'nin açiklamalarini elestirdi.

Sams, "5 yildir Kongre'deki Cumhuriyetçiler, Baskana karsi iddialarina bir kanit sunmadan veya ABD çikarlari disinda herhangi bir seyden etkilenen kararlarin kaniti olmadan, temelsiz siyasi güdümlü saldirilar düzenliyorlar. Ima yoluyla iddialari tercih ediyorlar." ifadesini kullandi.