Opel Üst Yöneticisi Florian Huettl, Türkiye pazarini degerlendirdi:Abdulselam Durdak- "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Çünkü Opel'in Türkiye'de güçlü bir marka olmasi gerektigini düsünüyoruz. Her zaman için Türkiye pazarina özel bir ilgi gösteriyoruz, gösterecegiz" - "2023 yili için Türkiye ve Türkiye pazari için son derece iyimserim"

Opel Üst Yöneticisi Florian Huettl, Türkiye pazarini degerlendirdi:Abdulselam Durdak- "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Çünkü Opel'in Türkiye'de güçlü bir marka olmasi gerektigini düsünüyoruz. Her zaman için Türkiye pazarina özel bir ilgi gösteriyoruz, gösterecegiz"
- "2023 yili için Türkiye ve Türkiye pazari için son derece iyimserim"

ISTANBUL (AA) - Opel Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl, Türkiye'nin Opel için çok önemli bir ülke oldugunu belirterek, "Çünkü Opel'in Türkiye'de güçlü bir marka olmasi gerektigini düsünüyoruz. Her zaman için Türkiye pazarina özel bir ilgi gösteriyoruz, gösterecegiz." dedi.

Huettl, Istanbul'da düzenlenen basin toplantisinda, markanin Türkiye planlari ve otomotiv pazarina iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'ye daha önce geçen yilin temmuz ayinda geldigini animsatan Huettl, Türkiye'de Opel'in 2022'de çok basarili bir yil geçirdigini ve Opel'in ulastigi pazar payinin çok ciddi bir büyüme, pazarin da oldukça dinamik oldugunu gösterdigini kaydetti.

Opel Türkiye'nin, globalde diger ülkeler arasinda elde ettigi güzel sonuçlarla 2022'de 5'inci sirada olduguna isaret eden Huettl, "Bu, ayni zamanda dinamik ve çok ciddi büyüme gösteren bir pazar. Opel yüzde 4'lük Avrupa pazar payina sahip. Geçen sene Türkiye'de yüzde 4,7, Fas'ta da yine yüzde 4'ün üzerindeydik. Yani bu bölgeler, is firsatlarinin yüksek oldugu bölgeler anlamina geliyor geçen yilki rakamlara göre." diye konustu.

- "Online araç satin almak Opel'de çok kolay olacak"

Türkiye'de Opel'in internet sitesinin yakinda yenilenecegini bildiren Huettl, "Kullanimi kolay, basitlestirilmis, yalin, yani her konuda detoksun hakim oldugu bir müsteri yolculugu tasarliyoruz. Yani online araç satin almak Opel'de çok kolay olacak. Birçok müsteri online düzlemde otomobil satin aliyor, bu sekilde bir deneyim ile otomobil satin almaya basladilar. Artik müsteriler, bu yolculugu evinden dijital ortami kullanarak yapiyor." dedi.

- "Gelecek 2 yilda Türkiye'de ürünler açisindan çok ciddi ataga geçecegiz"

Florian Huettl, gelecek 2 yolda Türkiye'de ürünler açisindan çok ciddi ataga geçeceklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Astra'nin bataryali elektrikli versiyonu, yani salt elektrikli bir Astra’nin lansmani önümüzdeki 3-4 ay içinde yapilacak. Simdi elektrikli Astra'nin çalismalari fabrikamizda tamamlaniyor. Yeni Astra elektrikli, ilk olarak 3 ülkede; Almanya, Ingiltere ve Türkiye'de lanse edilecek. Neden? Çünkü Türkiye bizim için büyük bir pazar, önemli bir pazar, ana pazarlarimizdan biri. Burada büyümek istiyoruz. En ön saflarda yer almak istiyoruz. Türkiye'de baslayan elektrifikasyona geçis hareketinin öncüsü olmak istiyoruz. Elektrikli Astra, önümüzdeki aylarda bu piyasaya çok büyük hareketlilik getirecek."

Türkiye'ye 2 yeni araç daha getirmeye karar verdiklerini bildiren Huettl, "2 hafta önce açiklamistim. Grandland'i Eisenach fabrikasinda üretmeye devam edecegiz. Yeni Grandland 2024'ün ikinci yarisinda tanitilacak. Türkiye'de SUV, önemli bir segment. Orada büyüme potansiyelimiz çok yüksek, yeni Grandland açisindan baktigimizda. Bu modelin elektrikli ve geleneksel güç ünitesine sahip olan versiyonu da olacak. Böylelikle tüm müsteri portföyüne, Türk pazarina hitap edecek olan bir ürün haline geliyor. Ikinci olarak yeni bir B SUV'u da gelecek yil Türkiye'ye getirecegiz." seklinde konustu.

2023 yili için Türkiye ve Türkiye pazari için son derece iyimser oldugunu ifade eden Huettl, pazarda çok iyi bir talep oldugunu ve marka olarak çok iyi bir baslangiç yaptiklarini söyledi.

Huettl, markanin elektrifikasyona ve hidrojen yatirimina büyük önem verdigini vurgulayarak, "Büyük fabrika projelerine, giga fabrikalara yatirim yapiyoruz. Ayrica, ham madde üretimine yatirim yapiyoruz ki tedarik zincirinde bir sorun olmadan parça üretimi sürekli devam edebilsin. Batarya geri dönüsümü konusunda da yatirimlarimiz mevcut." dedi.

- "Elektrikli araçlara yönelim daha da hizlanacak, daha fazla marka bu ise girecek"

Opel CEO'su Huettl, konusmasinin ardindan basin mensuplarinin sorularini da yanitladi.

Togg'un da devreye girmesiyle Türkiye elektrikli araç piyasasina iliskin degerlendirmesi sorulan Huettl, "Evet, hiç süphe yok ki çok dinamik bir durum bizi bekliyor. Türkiye'de elektrikli araç piyasasinda dinamikler hizlanarak ilerlemekte. Altyapi gelistikten sonra burada oldugu gibi, devlet de olumlu elverisli kosullari sunduktan sonra startuplar'a verilen tesvikler, vesaire çerçevesinde, elektrikli araçlara yönelim daha da hizlanacak, daha fazla marka bu ise girecek, daha fazla ürün sunumu olacak ve pazar çok hizli bir sekilde büyüyecek." diye konustu.

- "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke"

Florian Huettl, Türkiye'nin Opel için çok önemli bir ülke oldugunu vurgulayarak, "Bizim için çok önemli. Çünkü Opel'in Türkiye'de güçlü bir marka olmasi gerektigini düsünüyoruz ve Türkiye ve Almanya arasindaki yakin iliskiler de tabii ki söz konusu. Her zaman için Türkiye piyasasinda Türkiye pazarina özel bir ilgi gösteriyoruz, gösterecegiz. Elektrikli araçlara gidis egilimi çerçevesinde Opel'in bu egilimleri sekillendiren bir marka olmasini istiyoruz. Bayilerimize gittiginizde herkesin bilgili oldugunu göreceksiniz ve Türkiye için yeterli üretim olsun istiyoruz. Küresel çerçevede, Türkiye her zaman önceligimiz olacak." ifadelerini kullandi.

Türkiye'de Opel olarak müsterilere cazip ürünler sunmaya devam etmeyi ve alanlari genisletmeyi amaçladiklarini belirten Huettl, sözlerini söyle tamamladi:

"2022 itibariyla biz B segmentinde yüksek paya sahibiz. Basariliyiz. Kisa vadeli hedefimiz, Türkiye'de büyümeye devam etmek. Geçen yilin üstünde büyüme göstermek. Bunu yaparken de C segmentini de kullanmak... Yani yeni lanse edecegimiz Astra Elektrik ve Grandland ile… Bir yandan bunu yapip kapsami genisletmek, pazar payini büyütmek... Ayni zamanda, bataryali elektrikli araçlar anlaminda da biz öncü olmak istiyoruz. Kisa vadeli hedefimiz bu. Yani geçen sefer de yaptigimiz gibi Türkiye'ye bu tahsis konusunda öncelik vermeye devam edecegiz. Hem geleneksel motorlarda hem bataryali elektriklide öncelik vermeye devam edecegiz. Bu basarili çalismalarimizin sonunda da pazar payi gelecektir. Bundan eminim. Geçen yil oldugu gibi bugünün de üzerinde büyüme devam edecek. 3 aylik dönemde yüzde 5'lik pazar payi var. Bu büyüme devam edecek."