Gazze'de "Ulusal Kültürel Miras Günü" kapsaminda geleneksel yemekler begeniye sunulduNour Mahd Ali Abu Aisha,Safiye Karabacak

Gazze'de "Ulusal Kültürel Miras Günü" kapsaminda geleneksel yemekler begeniye sunulduNour Mahd Ali Abu Aisha,Safiye Karabacak

GAZZE (AA) - Gazze'de "Ulusal Kültürel Miras Günü", nesilden nesile aktarilan kültürel mirasin bir parçasi olan geleneksel yemeklerle kutlandi.

Gazze Belediyesine bagli Sanat ve El Sanatlari Köyü tarafindan Resad es-Sevva Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Filistin'e özgü Kidra, Meftul, Sumagiyye, Rumaniyye, Musahhan, Felafil, Musaffen gibi çok sayida yemek begeniye sunuldu.

AA muhabirine konusan Sanat ve El Sanatlari Köyü Müdürü Nehad Sakliyye, "Kendilerine özel kimlige, medeniyete ve mirasa sahip bir halkin oldugunu ve topraklarina dönmesi gerektigini göstermek için Filistin kültürel mirasinin parçasi olan geleneksel yemeklere isik tutuyoruz." dedi.

Bu etkinligin Filistin Mutfak Sanatlari Dernegi'nin isbirligiyle ve 30'dan fazla erkek ve kadin sefin katilimiyla gerçeklestigine isaret eden Sakliyye, bu günde Filistin'e özgü yemeklerin tadina bakilmasi, Filistin kimliginin korunmasi ve eski yemeklerin hatirlanmasini istediklerini kaydetti.

Sakliyye, söz konusu yemeklerin her binin Nablus'ta ünlü olan ve Israil'in çalmaya çalistigi Nablus künefesi gibi bir Filistin bölgesine ve sehrine ait olduguna dikkati çekti.

Israil'in ulusal yemekleri arasinda siniflandirdigi falafel ve humusun da aralarinda oldugu "Filistin Kahvaltisi" kategorisinde etkinlige katilan Sef Rula Kaysavi, etkinlige "vataninin mirasini korumak için katildigini" söyledi.

"Etkinlik katilimcilari, çalma girisimlerine karsi korumamiz ve savunmamiz gereken Filistin mirasinin bir parçasi olan yemekleri sergiliyor." diyen Kaysavi, Filistin kültür kurumlarina kültürel mirasi korumak için kurslar ve atölyeler düzenlemeye çagirdi.

Filistin Bakanlar Kurulu tarafindan 1999 yilinda onaylanan "Ulusal Kültürel Miras Günü" her yil 7 Ekim'de Filistinliler tarafindan çesitli etkinliklerle kutlaniyor.