CHP Grup Baskani Özgür Özel, TIP Hatay Milletvekili Atalay'in tahliye edilmesini istediErtugrul Subasi

CHP Grup Baskani Özgür Özel, TIP Hatay Milletvekili Atalay'in tahliye edilmesini istediErtugrul Subasi

TBMM (AA) - CHP Grup Baskani Özgür Özel, "Can Atalay'in tahliye edilmemis ve dolayisiyla görevine baslayamamis olmasi, sadece kendisinin ve partisinin degil TBMM'nin ve TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partilerin sorunudur." degerlendirmesinde bulundu.

Özel, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye Isçi Partisinden (TIP) Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay'in tahliye edilmemesi nedeniyle Meclis'te ant içemedigini ve milletin vekaletini üstlenme görevine baslayamadigini ifade etti.

Atalay'in halen tutuklu olmasinin ülkenin demokrasiye ve adalete olan ihtiyacinda yillardir milim ilerleme saglanamadigini gösterdigini iddia eden Özel, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Can Atalay’in tahliye edilmemis ve dolayisiyla görevine baslayamamis olmasi, sadece kendisinin ve partisinin degil TBMM'nin ve TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partilerin sorunudur. Halihazirda tartismali ve siyasallasmis bir yargi karariyla tutuklu bulunan Can Atalay'in millet iradesine ragmen tahliye edilmemis olmasini kabul etmiyor, Anayasa'ya aykiri bu tutumdan bir an önce geri dönülmesini talep ediyoruz.

TBMM'nin 30'uncu baskaninin 7 Haziran Çarsamba günü seçilmesi öngörülmektedir. Can Atalay'in Çarsamba gününe kadar tahliye edilip yemin etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Meclis Baskanligi seçimi sakatlanacaktir ve seçilecek olan Meclis baskaninin mesruiyeti tartismaya açilabilecektir."