Rusya: Bryansk’taki "terör eylemlerine" misilleme olarak Ukrayna’daki hedefleri vurdukAli Cura

Rusya: Bryansk’taki "terör eylemlerine" misilleme olarak Ukrayna’daki hedefleri vurdukAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, geçen hafta Bryansk bölgesindeki “terör eylemlerine” misilleme olarak Ukrayna’daki hedefleri yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerle vurduklarini bildirdi.

Konasenkov, yaptigi açiklamada, Rusya’nin Bryansk bölgesinde 2 Mart’ta Ukrayna tarafindan gerçeklestirilen “terör eylemlerine” misilleme yapildigini ifade ederek “Kinjal hipersonik füze sistemi dahil hava, deniz ve kara tabanli yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerle Ukrayna’nin askeri altyapisinin kilit unsurlari, savunma sanayisi isletmeleri ve bunlara enerji saglayan tesisleri vuruldu.” ifadelerini kullandi.

Saldiridaki tüm hedeflere ulasildigini kaydeden Konasenkov, “Belirlenen tüm hedefler vuruldu. Saldiri sonucunda silahli insansiz hava araçlarinin üsleri imha edildi, rezervlerin ve yabanci silahlarin transferinde kullanilan demir yolu tasimaciligi kesintiye ugradi, askeri teçhizat onarimi ve mühimmat üretimi tesisleri de yok edildi.” diye konustu.

Ukrayna Genelkurmay Baskani Valeriy Zalujniy, Rusya’nin Ukrayna’nin kritik önem arz eden altyapisina 81 füze saldirisi düzenledigini duyurmustu.

Ukrayna Enerji Bakanligi da Kiev, Mikolayiv, Harkiv, Zaporijya, Odessa, Dnipropetrovsk ve Jitomir bölgelerinin enerji tesislerinin hedef alindigini aktarmisti.

Rusya'da Bryansk bölgesinde 2 Mart'ta Ukraynali oldugu belirtilen "sabotaj gruplarinin" Rusya-Ukrayna sinirinda bulunan bölgedeki köye sizdigi ve silahli saldiri düzenledigi bildirilmisti. Bölge yönetimi, saldirida iki kisinin hayatini kaybettigini, bir kisinin yaralandigini açiklamisti.???????

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, silahli saldiriyi "terör eylemi" olarak nitelendirmisti.