Yemen, Sudan'da bulunan 17 binin üzerindeki vatandasindan 239'unu tahliye ettiShukri Hussein,Hacer Baser

Yemen, Sudan'da bulunan 17 binin üzerindeki vatandasindan 239'unu tahliye ettiShukri Hussein,Hacer Baser

ADEN (AA) - Yemen hükümeti, ordu ile Hizli Destek Kuvvetleri (HDK) arasinda çatismalarin yasandigi Sudan'da 17 binden fazla Yemen vatandasi bulundugunu ve su ana kadar 239'unun tahliyesinin tamamlandigini bildirdi.

Yemen Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakani Muammer el-Iryani, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, resmi verilere göre Sudan'da 17 binin üzerinde Yemenli bulundugunu belirtti.

Bakan Iryani, "Bunlardan 239'u ilk adim olarak Port Sudan kentinden Suudi Arabistan'in Cidde Limani'na, oradan da geçici baskent Aden'e tahliye edildi." ifadesini kullandi.

Iryani ayrica 1000 Yemenlinin Port Sudan'a, 700'ünün de Vad Medeni kentine getirildigini aktardi.

Tahliye sürecinin yakindan takip edildigini belirten Iryani, bu konuda Suudi Arabistan'in verdigi destekten de övgüyle söz etti.

- Sudan'da ordu ile HDK arasinda çatisma

Sudan'in baskenti Hartum ve diger sehirlerde 15 Nisan sabahi Sudan ordusu ile paramiliter güç HDK arasinda silahli çatismalar baslamisti.

Ordu ile HDK arasinda "HDK'nin tamamen orduya katilmasini" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydir yasanan anlasmazlik sicak çatismaya dönüsmüstü.

Sudan Saglik Bakanligi, ordu ile HDK arasinda 15 Nisan'da baslayan çatismalarda düne kadar 512 kisinin öldügünü, 4 bin 193 kisinin yaralandigini bildirmisti.