Yenilenen Alfa Romeo Giulia ve Stelvio, Türkiye’de satisa sunulduElif Ferhan Yesilyurt- Yenilenen Giulia ve Stelvio, mart ayindan itibaren 2.0 litre 280 HP dört tekerden çekisli motor seçenegiyle Alfa Romeo showroomlarinda yerini alirken, mat ayisigi grisi rengi ile ayrisan lansman özel serisi Competizione ve sportiflik sunan Veloce donanim seviyeleri ile tercih edilebiliyor

Yenilenen Alfa Romeo Giulia ve Stelvio, Türkiye’de satisa sunulduElif Ferhan Yesilyurt- Yenilenen Giulia ve Stelvio, mart ayindan itibaren 2.0 litre 280 HP dört tekerden çekisli motor seçenegiyle Alfa Romeo showroomlarinda yerini alirken, mat ayisigi grisi rengi ile ayrisan lansman özel serisi Competizione ve sportiflik sunan Veloce donanim seviyeleri ile tercih edilebiliyor

ISTANBUL (AA) - Alfa Romeo Giulia ve Stelvio modellerinin yenilenen versiyonlari Türkiye’de satisa sunuldu.

TOFAS'tan yapilan açiklamaya göre, Alfa Romeo markasi, "her yil yeni bir ürün lansmani" stratejisini, 2023 yilinda Giulia ve Stelvio modellerini yenileyerek, hiz kesmeden devam ettiriyor.

Markanin iki önemli modeli, güç-agirlik dagilimlari, siniflarinin en iyi sürüs dinamikleri ve ileri teknolojileri ile Alfa Romeo’nun tasarim anlayisini yansitiyor. Alfa Romeo, yenilenen Giulia ve Stelvio’da, Italyan tasarimini özgün bir yaklasimla yorumluyor. Ilk yansimalarinin Tonale’de görüldügü güncel karakteristik tasarim unsurlariyla bütünlesen modeller, çekici ve ayirt edici bir görünüm kazaniyor.

Lüks sportif sedan pazarinda sinifinin en iyi performans degerlerini sunan Giulia ve markanin sportif SUV’u Stelvio, Türkiye’de 2.0 litre 280 HP motor ve dört tekerden çekis sistemi ve müsterinin araç konfigürasyonunu kolaylastiran, sade bir ürün gami yaklasimi ile pazara sunuluyor. Her iki model de lansmana özel versiyon Competizione ve ayrica Veloce donanim seviyesiyle tercih edilebiliyor.

Mart ayindan itibaren Alfa Romeo showroomlarindaki yerini alan yenilenen Giulia’ya 2 milyon 499 bin 950 TL, Stelvio’ya ise 2 milyon 699 bin 950 TL’den baslayan anahtar teslim fiyatla sahip olunabiliyor.

Yenilenen Giulia ve Stelvio'da ilk olarak markanin logosunun konumlandirildigi ön izgara ve iki ana hava girisinin oldugu alt izgaralardan olusan özgün “Trilobo” izgaranin çagdas yorumu dikkati çekiyor. Her iki otomobilin ön cephedeki degisimi 3+3 tasarimli, yeni premium LED Matrix farlar ile destekleniyor.

Yeni Giulia’da, seffaf LED arka stop lampalari transparan çerçevelere sahipken, yeni Stelvio koyu renk arka stoplar parlak siyah çerçevelerle vurgulaniyor.

Iki modelde de kabin içerisindeki en önemli güncelleme geleneksel “Cannocchiale” (teleskopik) tasarimli gösterge panelinde yer aliyor. Panel, otonom sürüs teknolojileriyle ilgili tüm araç bilgilerine ve parametrelerine erisim saglayan, tamamen dijital 8,8 inçlik dokunmatik ekran ve 12,3 inç full TFT ekran içeriyor. En hizli ve kesintisiz geçisler ile kisisellestirme imkanini sunan gösterge, Gelismis (Evolved), Rahat (Relax) ve Gelenekçi (Heritage) olmak üzere üç farkli tema ile seçilebiliyor.

Temalardan Gelismis (Evolved), göstergenin saginda ve solunda bulunan kadranlari korurken merkezi alanda tercih edilen widgetlerin gösterimine imkân taniyor.

Rahat (Relax), konfora odaklanmayi ve göstergede ayrintili araç bilgisi içermeden, tek kadran kullanmayi tercih edenlere hitap ederken, Gelenekçi (Heritage) tema ise markanin Altmisli ve Yetmisli ikonik modellerinden esinlenerek hazirlanan hiz göstergeleri gibi ayrintilara sahip olmasiyla dikkati çekiyor.

- Segmentinin en iyi sürüs dinamikleri

280 HP güç ve 2250 d/d’da maksimum 400 Nm tork üreten tamamen alüminyumdan yapilmis 4 silindirli 2 litrelik benzinli yeni bir motora sahip olan Giulia 240 km/saatlik son hiza ulasirken, 0-100 km/s hizlanmasini 5,2 saniyede tamamliyor. Stelvio ise 230 km/saatlik son hiza ulasiyor ve 0-100 km/s hizlanmasini 5,7 saniyede tamamliyor.

Her iki model de özel teknolojik çözümler ve mükemmel agirlik/güç orani gibi Alfa Romeo markasiyla özdeslesmis nitelikler ile siniflarinin en iyi sürüs deneyimini sunuyor. Modellerin kusursuz ve sportif dinamik sürüs özellikleri, örnegin motorda kullanilan alüminyum veya yaris dünyasindan aktarilan ve tahrik milinde kullanilan karbon gibi ultra hafif malzemelere dayaniyor. Böylelikle araçlarin 50/50 agirlik dagilimi, daha az yakit tüketimi ve daha dinamik performans sunuyor.

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio’nun AWD (Dört Tekerlekten Çekis) teknolojisine sahip sistemi performans, verimlilik ve güvenlik açisindan en yüksek seviyeleri saglamak üzere tasarlandi.

Lansman dönemine özel satisa sunulan ve özel mat ayisigi grisi rengi ile tercih edilebilen Competizione özel serisi ise Veloce donanim seviyesini esas aliyor ve ürün gaminin tepe noktasini olusturuyor. Competizione donanimiyla, Veloce donanim özelliklere ek olarak; 21 inçlik alasim jantlar (Stelvio’da), aktif süspansiyon ve kirmizi renkli fren kaliperleri yenilenen modellerde sportif görünümü destekliyor.

Ayrica her iki modelin de çamurluklarinda yer alan Competizione amblemi sikligi tamamliyor. Kabin içerisinde Harman/Kardon ses sistemi, deri dösemeli ön panel kirmizi dikisli direksiyon simidi, vites topuzu ve koltuklar dikkati çekiyor. Koltuk basliklarinda ise Alfa Romeo ve Competizione logolari bulunuyor.