ÖZEL HABER GÜNDEMI / 31 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 31 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Helal belgesi olmayan isletmeler "Müslüman dostu otel", "muhafazakar otel" ifadelerini kullanamayacak

- Helal Akreditasyon Kurumu, turizm sezonunun yaklasmasiyla sektör temsilcilerine yazi göndererek, "Helal" belgesi olmadigi halde bu yönde tanitim yapan otellere Reklam Kurulunca idari para cezasi kesilecegi uyarisinda bulundu

- Uluslararasi Helal Turizm Dernegi Baskani Yusuf Gerçeker:

- "Her önüne gelenin 'helal otel', 'Islami otel' gibi reklamlarla tüketiciyi yaniltan tanitim yapmamasi için konunun dernek olarak takipçisi olacagiz"

(Deniz Çiçek/Ankara)


2- Türkiye'nin cografi degerleri Avrupa'da tescil sirasinda

- Türkiye'nin AB'den tescil aldigi cografi isaretlerin sayisi 9'a, islemleri devam eden basvurularinin sayisi 45'e ulasti

- Aydin inciri, Aydin kestanesi, Gaziantep baklavasi, Malatya kayisisi, Milas zeytinyagi, Bayramiç beyazi, Tasköprü sarimsagi, Giresun tombul findigi ve son olarak Antakya künefesi tescillenirken Suruç nari, Çaglayancerit cevizi, Gemlik ve Edremit zeytinleri için onayin bu yilin ilk yarisinda çikmasi bekleniyor

- TÜRKPATENT Baskani Cemil Baspinar:

- "Ülkemizin uluslararasi düzeyde tescilli cografi isaret sayisini hizla artiracagiz"

(Zeynep Canli/Ankara)


3- Madeni yag sektörü yüzde 15 büyüme hedefliyor

- MAPESAD Baskan Yardimcisi Mustafa Aktas:

- "Sektörün hem ihracat hem de ithalat yaptigini, piyasayi desteklemek amaciyla madeni yag ithalatina yüzde 15-20 vergi getirilmesi talebinde bulunuyoruz, Ithalatla ilgili ek vergiler, önlemler getirilirse yerli ürünlerin katma degeri daha fazla olacaktir"

- "2023 yilinda Orta Dogu ve Türk Cumhuriyetleri'ne ihracatimizda da artis olacaktir. ABD ve Güney Amerika Ülkeleri’nin ise sektörün yeni ihracat rotalari olacagini vurgulayabilirim"

(Yunus Türk/Istanbul)


4- Kargo sektörünün bu yil yüzde 15-20 araliginda büyümesi bekleniyor

- Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oguz:

- "Kargo sektöründe günlük 4-4,5 milyonluk paket hareketi gerçeklesiyor. Yilda 280-300 is gününde bu hareketlilik görülüyor"

- "2023'ü 'yatirim yili' olarak belirledik. Bu yil en az 150 milyon liralik yatirim yapacagiz. Çalisan sayimizi 500 ek istihdamla 8 bin 500'e çikaracagiz"

(Ugur Aslanhan/Istanbul)


5- Prof. Dr. Cemil Tascioglu, meslegine bagliligi ve pozitif enerjisiyle hatirlaniyor

- Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek:

- "Meslegini Cemil hoca kadar çok seven insan fazla bulunmaz. Vakaya yaklasimi o kadar özeldi ki adeta dantela örer gibi ayirici tani yapardi"

- Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali Genel Dahiliye Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Saka:

- "Her gün, mesai bitiminde koridora çikip 'Dr. Cemil Tascioglu'nu bekleyen var mi' diye seslenmesi, kapisina gelen kimseyi çevirmemesi, bitmek bilmeyen enerjisinin önemli kanitlaridir"

(Elif Küçük/Istanbul)


6- Savci Mehmet Selim Kiraz'in sehadetinin üzerinden 8 yil geçti

- Adliyedeki odasinda terör örgütü DHKP-C üyelerince öldürülen Kiraz'in babasi:

- "Oglum artik, benim oglum olmaktan çikti. Bütün Türkiye'nin, milletin evladi oldu"

- "Aradan 8 sene geçti, inanir misiniz ayni gündeyim. Ailemle birlikte ayni andayiz. Bazen öyle çok özlüyorum, çok animsiyorum"

(Basak Akbulut Yazar-Berfin Kiraç/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.