"Yaratici Çocuk Festivali" KüçükÇiftlik Park'ta basladiSalih Seref

"Yaratici Çocuk Festivali" KüçükÇiftlik Park'ta basladiSalih Seref

ISTANBUL (AA) - Eglenceli ve ögretici 100'den fazla etkinlige ev sahipligi yapan "4. Yaratici Çocuk Festivali", KüçükÇiftlik Park'ta kapilarini açti.

Festivalin açilisinda konusan yazar Sermin Yasar, bu tarz etkinliklerin çocuklara önemli katkilari oldugundan bahsederek, "Çocuklarimiza en iyi deneyimi yasatmak amaciyla etki alanini her yil genisleten ve ilk yilindan beri destekledigim Yaratici Çocuk Festivali'nde yeniden sizlerle oldugum için çok mutluyum." dedi.

Yazar Sunay Akin da "Binlerce çocugun hayallerinin bir araya geldigi, aileleri ile birlikte unutamayacaklari anlar yasadigi böyle bir organizasyonun, Istanbul'un festival tarihine bir armagan oldugunu düsünüyorum. Çocuklarin yaratici dünyasini ortaya çikaran böylesine güzel bir festivalin bu yil da destekçilerinden biri olmaktan mutluluk duyuyorum." diye konustu.

Festivalin Kurucusu Derya Topçu ise "Bugün binlerce Istanbullu, aile boyu bir eglence için KüçükÇiftlik Park'a geldiler. Festival, her yil oldugu gibi dev alanlarda binlerce çocugu; yaratici sanat atölyeleri, enerji farkindaligi, ekoloji, tasarim, bilim ve ileri dönüsüm gibi çok önemli atölyelerle bulusturuyor. Son zamanlarin en büyük gösteri sahnesinde ise 30'un üzerinde konser, tiyatro ve sovlarla aileler çocuklari ile birlikte eglenmenin tadini çikaracak. Bütün Istanbullulari festival nesesine katilmayi bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

- Festival yarin da devam edecek

Festivalde sanat atölyelerinin yani sira enerji ve trafik farkindaligi, ekoloji, tasarim, bilim ve ileri dönüsüm atölyeleri de yapiliyor.

Yaratici Çocuk Festivali sahne programinin ilk günü; Safiye ve Emrehan, Ezo Sunal ve Evrencan Gündüz konserleri ile basladi. Ayrica tiyatro oyunlari, mim sanatçilari, jonglörler, balon katlama sanatçilari ve sihirbazlar sahne aldi.??????

Cumhuriyetin 100. yilina özel 100 nitelikli etkinlik ile çocuklara eglenceli deneyimler sunan festival yarin da devam edecek.