SPK, emeklilik yatirim fonlari yönetmeliginde degisiklige gitti Burhan Sansarlioglu

SPK, emeklilik yatirim fonlari yönetmeliginde degisiklige gitti Burhan Sansarlioglu

ISTANBUL (AA) - Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK), emeklilik yatirim fonlarinin izahnameleri ve izahname tadil metinlerinin ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde (TTSG) ilan yükümlülüklerinin kaldirildigini duyurdu.

SPK açiklamasinda, “Emeklilik Yatirim Fonlarinin Kurulus ve Faaliyetlerine Iliskin Esaslar Hakkinda Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik” in Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdigi bildirildi.

Türkiye'de giderek büyüyen emeklilik yatirim fonlarinin kurucularinin operasyonel yüklerinin hafifletilmesi ve katlanilan maliyetlerinin azaltilmasini teminen izahname tescil islemlerinin kaldirilmasi yönündeki sektör taleplerinin karsilanmasi amaciyla ilgili yönetmelikte bazi degisiklikler yapildigi belirtilen açiklamada, ''Emeklilik yatirim fonlarinin izahnameleri ve izahname tadil metinlerinin ticaret siciline tescil ve TTSG'de ilan yükümlülükleri kaldirildi. Bunun yerine yatirim fonlarinda da uygulandigi üzere izahname/izahname tadil metninin nerede yayimlandigi hususunun ticaret siciline tescil ettirilmesi ve TTSG’de ilan edilmesi yükümlülügü getirildi.'' ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, emeklilik yatirim fonlari izahnamesinin kurulca onayi göz önüne alinarak, emeklilik yatirim fonlarinin tanitim formlari için kurul onay sarti aranmayacagi kaydedildi.