Cumhuriyet'in 100. yilinda 4 müze 100 gün ücretsiz gezilebilecekAise Hümeyra Akgün

Cumhuriyet'in 100. yilinda 4 müze 100 gün ücretsiz gezilebilecekAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraki Kültür AS, Cumhuriyet'in 100. yilina özel olarak isletmesindeki müzelerde "müze girisi kampanyasi" baslatti.

IBB'den yapilan açiklamaya göre, bu kapsamda yerli ziyaretçiler bugün itibariyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnici, Serefiye Sarnici, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.

IBB Miras tarafindan koruma altina alinan Yerebatan Sarnici, tarihin teknoloji ve sanatla bulustugu 1600 yillik Serefiye Sarnici, dünyanin ilk tam panoramik müzesi unvanina sahip Panorama 1453 Tarih Müzesi ile Türkiye'den ve Osmanli cografyasindan eserlerin minyatürlerinin sergilendigi Miniatürk'te geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için Radar Istanbul üzerinden alinan kodun giriste gösterilmesi gerekiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen IBB Kültür AS Genel Müdürü Murat Abbas, kampanyayla ilgili sunlari kaydetti:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan tam 100 yil önce kurdugu Cumhuriyet'i yasamanin ve yasatmanin heyecaniyla müzelerimizde ücretsiz ziyaret kampanyasi baslatiyoruz. Isletmemizdeki müzelerde geçerli olacak bu özel kampanya ile Türkiye'nin dört bir yanindan ve Istanbul'dan gelen misafirlerimizi tarihi ve kültürel bir yolculuga davet ediyoruz. Istanbul'un zengin mirasini ve tarihini daha yakindan tanima firsati sunarak Cumhuriyet coskusunu hep birlikte paylasmak istiyoruz."