AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da müze açilisinda konustu:Serkan Avci,Bekir Ömer Fansa- "Bu bizim çok büyük bir hayalimizdi ve gerçeklesmis oldu. Eser çesitliligi açisindan da dünyada sayili alanlardan bir tanesi"

AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da müze açilisinda konustu:Serkan Avci,Bekir Ömer Fansa- "Bu bizim çok büyük bir hayalimizdi ve gerçeklesmis oldu. Eser çesitliligi açisindan da dünyada sayili alanlardan bir tanesi"

ADANA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Müze Kompleksi'nin eser çesitliligi açisindan dünyada ses getirecek yere sahip sayili alanlardan oldugunu söyledi.

Çelik, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ve diger ilgililerin de katilimiyla düzenlenen Adana Müze Kompleksi Tarim, Sanayi ve Kent Müzesi 3. Etap Açilis Programi'nda, dünyanin 5. büyük müzesinin kente hayirli olmasini diledi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin kurumlari ve uzmanlarinin memleketin büyük kazanimlarindan oldugunu vurgulayan Çelik, "Gerçekten çok güzel bir is yapildi. Binalarin orijinalleri korundu. Burada yasayan isçilerimizin hayati, vatandaslarimizin anilari bu çatilarin altinda, duvarlarin içinde korunuyor. Onlarin sevdalari, asklari, acilari, üzüntüleri, hayalleri, beklentileri, bu müzenin koridorlarinda yasiyor. Dolayisiyla en önemli mesele hafizayi diri tutmaktir." ifadelerini kullandi.

Çelik, böyle müzelerin olmasi için çok hayal kurduklarini belirterek, "Sayin Cumhurbaskani'mizdan Allah razi olsun. O büyük vizyonu hayata geçirdi. Ülkemizde çok büyük müzeler, sanat eserleri, kültür merkezleri kazandirildi. Biz iktidara geldigimizde 2-3 odali kültür merkezleri 20-30 yildir bitmiyordu. Her gelen iktidar para veriyor, ondan sonra bir daha yikiliyor... Simdi baska sey olustu. Biraz yukaridan baktiginizda Sanliurfa, Hatay, Gaziantep ve Adana... Burasi bir mozaik havzasi haline geldi. Dolayisiyla Sanliurfa, Hatay, Gaziantep ve Adana müzeleri bir mozaik havzasi olarak içerisinde büyük bir deger barindiriyor." diye konustu.

- "Dünyada ses getirecek bir yere sahip"

Medeniyetlerin biraktigi eserlerin korunarak gelecege aktarilmasinin çok önemli olduguna dikkati çeken Çelik, söyle devam etti:

"Tam da hayal ettigim gibi Adana'nin çesitli yerlerinden vatandaslarimizin çocuklari belli seferler düzenlenerek buralari ziyaret ediyorlar. Bu çocuklar en güzel sanat eserlerinin içerisinde büyüme, buralarda ders çalisma imkani buluyorlar. Bu bizim çok büyük bir hayalimizdi ve gerçeklesmis oldu. Eser çesitliligi açisindan da dünyada sayili alanlardan bir tanesi. Memleketimiz, ülkemiz için çok önemli bir kazanim. Dünyada ses getirecek bir yere sahip."

Çelik, Cumhurbaskani Erdogan'a destekleri için tesekkür ederek, sunlari kaydetti:

"Büyük Atatürk'ün ülkemizin muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikma vizyonunda ülkemize köprüler, yollar, barajlar büyük eserler kazandirdigimiz gibi büyük kültür sanat eserleri de kazandirmaya devam ediyoruz. Cumhurbaskani'mizin vizyonu bir memleketin ihtiyaç duydugu her alanda ülkemizi daha ileri noktalara götürmek için bütün bu eserlerle mührünü vuruyor. Kurucu Cumhurbaskani'miz Atatürk'ün 'Efendiler yarin Cumhuriyet'i ilan ediyoruz' dedigi 28 Ekim'den tam 100 yil sonra bir 28 Ekim'de Sayin Cumhurbaskani'miz Recep Tayyip Erdogan, Türkiye Yüzyili'ni ilan etti. Cumhuriyet'in ilanindan Türkiye Yüzyili'na kadar emegi geçen herkese saygilarimizi sunuyoruz."