Kayseri'de Keykubadiye Sarayi'ndaki kazilarda hamam bölümü ortaya çikarildiErgün Haktaniyan- Kazi Baskani Prof. Dr. Ali Bas: - "Su sisteminin burada görülmesi, alanin gerçekten bir yönetim birimi olarak düzenlendigini göstermektedir"

Kayseri'de Keykubadiye Sarayi'ndaki kazilarda hamam bölümü ortaya çikarildiErgün Haktaniyan- Kazi Baskani Prof. Dr. Ali Bas:
- "Su sisteminin burada görülmesi, alanin gerçekten bir yönetim birimi olarak düzenlendigini göstermektedir"

KAYSERI (AA) - Anadolu Selçuklu Sultani I. Alaeddin Keykubad'in Kayseri'de yaptirdigi Keykubadiye Sarayi'nda sürdürülen kazilarda, hamam bölümü gün yüzüne çikarildi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Ögretim Üyesi ve Kazi Heyeti Baskani Prof. Dr. Ali Bas, kazi alaninda gazetecilere yaptigi açiklamada, Keykubadiye Sarayi'nin I. Alaeddin Keykubad tarafindan 1220'li yillarin ortalarinda insa ettirildigini söyledi.

Bas, 2015 yilindan beri kazi çalismalarina devam ettiklerini, alanda iki yapi kalintisinin oldugunu belirtti.

Çalismalari, daha çok 4 kemerli yapi diye tanimladiklari alanda sürdürdüklerini vurgulayan Bas, "2021 yilindan itibaren yogunlugu burada, tonozlu yapi çevresinde sürdürmeye basladik. Tonozlu yapi çevresinde özellikle çok önemli verilerle karsilastik. Özellikle mimari anlamda verilerle karsilastik. Daha önceki senelerde divanhanenin ve su sisteminin ortaya çikmasiyla ilgili degerlendirmeler yapmistik. Bu sene onlara ilaveten hamam olarak düsündügümüz mekanin tamamen açilmasiyla gerçekten burada çok güzel bir saray hamaminin oldugunu gördük. Hamamin belli bölümlerinin okunabilirlik anlaminda saglam kalabilmis olmasi bizim için önemli." ifadelerini kullandi.

Çalismanin önemini anlatan Bas, "Su sisteminin burada görülmesi, alanin gerçekten bir yönetim birimi olarak düzenlendigini göstermektedir." dedi.

Bas, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile Kayseri Seker Fabrikasinin kendilerine büyük destek verdigini de sözlerine ekledi.