CHP Grup Baskanvekili Özel gündemi degerlendirdiErtugrul Subasi- "Sular altinda kalan her bir çadir AFAD'in nasil yetersiz oldugunu gösteriyor" - "Bizim dönemimizde siddet içermeyen her türlü tepki ve protesto özgürce, bundan öncesinde oldugu gibi olacak"

CHP Grup Baskanvekili Özel gündemi degerlendirdiErtugrul Subasi- "Sular altinda kalan her bir çadir AFAD'in nasil yetersiz oldugunu gösteriyor"
- "Bizim dönemimizde siddet içermeyen her türlü tepki ve protesto özgürce, bundan öncesinde oldugu gibi olacak"

TBMM (AA) - CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Sanliurfa, Adiyaman ve Malatya'daki sel felaketinde, AFAD'in depremzedelerin barindirilacagi alanlarla ilgili çalisma yapmadiginin ortaya çiktigini belirterek "Sular altinda kalan her bir çadir AFAD'in nasil yetersiz oldugunu gösteriyor." dedi.

Özel, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli depremlerin meydana geldigi bölgede dün sel felaketi yasandigini dile getiren Özel, Sanliurfa ve Adiyaman'da hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi diledi.

Aci üstüne aci, felaket üstüne felaket, kayip üstüne kayiplar yasandigini söyleyen Özel, CHP'li 7 milletvekilinin Adiyaman ve Sanliurfa'da tespitlerde bulundugunu, CHP'li belediyelerle yerel yöneticiler arasinda koordinasyon kurdugunu anlatti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun da Sanliurfa'ya gittigini animsatan Özel, "Nelerin yapilmamasi gerektigine, devletin nasil yönetilmesi ve yönetilmemesi gerektigine dair tespitleri, sahitlikleri oldu." diye konustu.

Özel, depremzedelerin bu kez çadirlarinin su altinda kaldigini belirterek "AFAD'in basindakilerin depreme hazirlik, depremden korunmayla ilgili eksiklikler gibi depremzedelerin barindirilacagi alanlarda gerekli çalismalari yapmadiklari görülüyor. Dün sular altinda kalan her bir çadir AFAD'in bu konuda nasil yetersiz oldugunu gösteriyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Kiliçdaroglu'na yapilan protesto

Kemal Kiliçdaroglu'nun Sanliurfa ziyareti sirasinda AK Parti Gençlik Kollari üyesi oldugu bilinen birisinin protestosuyla karsilastigini söyleyen Özel, o protestonun Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a yapilamayacagini öne sürdü.

Özgür Özel, bu protestoya karsi gösterilen tutumun, gelecege dair taahhütleri oldugunu vurgulayarak "Bizim dönemimizde siddet içermeyen her türlü tepki ve protesto özgürce, bundan öncesinde oldugu gibi olacak." dedi.

Protestonun hak oldugunu, 13. cumhurbaskaninin protesto edilebilecegini dile getiren Özel, "Dünkü protesto girisiminden biz bir sey kaybetmedik, demokrasimiz kazandi. Seçim beyannamemizin seçim, protesto hakki sayfasini canli yayinda izlediniz. AK Parti Gençlik Kollari üyesinin protestosunu, beyannamemizin önemli bir sayfasi olarak milletimizin takdirlerine sunuyoruz." ifadesini kullandi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginin, "Sanliurfa'da sular altinda kalan ve insanlara mezar olan" Abide Kavsagi'nin 2013'te açildigini açikladigini aktaran Özel, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül'ün kavsagin 3 Aralik 2022'de açildigina dair sosyal medya mesajini gösterdi.

Rahmi Dogan'in milletvekili adayligi için Hatay Valiligi görevinden istifa ettigini animsatan Özel, Dogan'a dokunulmazlik verilmek istendigini öne sürdü.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun da milletvekili olmalarinin konusuldugunu ve bu durumun giderek somutlastigini belirten Özel, söz konusu bakanlarin da dokunulmazliga ihtiyaci oldugunu iddia etti.

- Kiliçdaroglu HDP'yi ne zaman ziyaret edecek?

Özgür Özel, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun HDP'ye ziyaretinin yarin gerçeklesip gerçeklesmeyecegine dair soru üzerine, Kiliçdaroglu'nun, esi Selvi Kiliçdaroglu ile depremde Adiyaman'da hayatini kaybeden çocuklarin aileleriyle görüsmek üzere KKTC'ye gittigini ve programinda degisiklik oldugunu kaydetti.

Özel, Kiliçdaroglu'nun cumartesi ve pazartesi günkü programlarini cuma gününe alma yönünde çalisma yapildigini bildigini söyledi.