Viyana Yunus Emre Enstitüsünde 20 ülkeden 20 sanatçinin eserleri sergilendiAskin Kiyagan
VIYANA (AA) - Avusturya'nin baskenti Viyana'da Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Uluslararasi Kültürel Çesitlilik Organizasyonu (ICDO) isbirligi ile düzenlenen resim ve fotograf sergisinde 20 ülkeden 20 sanatçinin eserleri sanat severlerle bulustu.
Paydaslari arasinda YEE’nin de bulundugu Uluslararasi Kültürel Çesitlilik Organizasyonu tarafindan 6’ncisi düzenlenen ve bir hafta süren "Kültürlerarasi Uzun Gece programi" kapsaminda gerçeklestirilen sergiye Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, "2022 Dünya Su Güzeli (Miss Erth Water 2022)" ödülünü kazanan Filistinli güzel Nadeen Ayoub’un yani sira çok sayida davetli katildi.
Programin açilisinda konusan Viyana YEE Müdürü Ayse Yorulmaz, Kovid-19 salgini disinda Kültürlerarasi Uzun Gece programi çerçevesinde düzenlenen sergilere her zaman YEE’nin ev sahipligi yaptigini belirterek, dünyanin çesitli yerlerinden çok kiymetli sanatçilarin eserlerini burada sergilediklerini, yeni sanatçilarla, sanata merakli insanlari bir araya getirdiklerini anlatti.
Yorulmaz, "Bugün de birçok farkli sanatçinin eserlerinden olusan karma serginin açilisi için buradayiz. Türkiye’nin resmi kültür enstitüsü olan Yunus Emre Enstitüsü olarak sanata ve dünyanin her yerindeki sanatçilara destek vermekte oldugumuzu hatirlatmak isterim. Enstitümüz Türk kültürünü tanitmanin yani sira farkli kültürlerle kaynasmayi, farkli kültürleri kaynastirmayi da hedeflemektedir." dedi.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da Yunus Emre Enstitüsü ve ICDO'nun isbirliginden duydugu memnuniyeti dile getirdi.
Ceyhun, Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’nin önde gelen kurumlarindan biri oldugunu, Türk kültür ve dilini dünya genelinde tanitmak için faaliyetler yürüttügünü kaydederek, YEE’nin en önemli özelliklerinden birinin de farkli kültür ve etnik kökenden sanat severleri bir araya getirmek oldugunu söyledi.