Kaspersky, yeniden tasarlanan tüketici ürünleri portföyünü duyurduGökhan Yildiz- Yeniden tasarlanan ürün yelpazesiyle birden fazla platformda kullanicilara gelismis bir kullanici ara yüzü ve deneyimi vadediliyor

Kaspersky, yeniden tasarlanan tüketici ürünleri portföyünü duyurduGökhan Yildiz- Yeniden tasarlanan ürün yelpazesiyle birden fazla platformda kullanicilara gelismis bir kullanici ara yüzü ve deneyimi vadediliyor

ISTANBUL (AA) - Kaspersky, abonelik temelinde kullanilabilen yeni basitlestirilmis tüketici çözümleri portföyünün Türkiye'de piyasaya sunuldugunu duyurdu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, yeni bir marka yelpazesinin yani sira yeniden tasarlanan ürün yelpazesi, birden fazla platformda kullanicilara gelismis bir kullanici ara yüzü ve deneyimi vadediyor, ayrica güvenlik, gizlilik, performans ve kimlik korumasi gibi çagdas tüketici ihtiyaçlarinin her bir kategorisini kapsayan çesitli özellikler de sunuyor.

Kaspersky, 2022'de günde ortalama 400 bin yeni zararli dosya kesfetti ve bu da bir önceki yila göre yüzde 5'lik bir büyümeye isaret ediyor.

Ayrica oyunculari hedef alan gelismis hirsizlardan mobil cihaz araciligiyla baska bir kisinin özel hayatini gizlice gözetlemesini saglayan takip cihazlarina kadar yeni tehdit türleri de ortaya çikmaya devam ediyor.

Bu nedenle tüm kullanicilarin, dijital yasamlarini güvenle sürdürmeye devam edebilmeleri için olasi tüm senaryolara nasil tepki verebilecegini bilmeleri kritik önem tasiyor.

Kaspersky, olusmaya ve gelismeye devam eden tüm bu zorluklara ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için tüketici korumasi "beyond AV"i yeniden tasarladi ve gelecek yillar için yeni vizyoner yaklasimini ortaya koydu.

Yeni basitlestirilmis ürün serisi, Kaspersky Standard, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium olmak üzere 3 plana ayrildi.

Güncellenen plan yelpazesi artik platformdan bagimsiz olarak Windows, Mac, iOS ve Android'de farkli cihaz türleri için koruma sagliyor. Bunlarin hepsi, sirketin tüketici hizmetlerinin tüm ekosistemindeki kullanicilara sunulan islevsellik düzeyini yansitacak sekilde tasarlandi.

- Kaspersky Standard'i seçen tüketiciler, güvenlik islevlerine sahip olacak

Kaspersky Standard'i seçen tüketiciler, en son dijital tehditlere karsi gerçek zamanli koruma ve tehlikeli web sitelerine, indirmelere ve uzantilara karsi koruma saglamak için "Güvenli Tarama" ve "Kimlik Avi Korumasi" dahil olmak üzere güvenlik islevlerine sahip olacak.

Standart plan ayrica kullanicilara Kaspersky'i kurmadan önce kullanicilarin bilgisayarlarina girmis olabilecek virüsleri bulup kaldirabilecek bir virüs temizleme araci da sunuyor, buna ek olarak, hangi uygulamalarin internete bagli oldugunu gösteren bir güvenlik duvari ve ag monitörü içeriyor.

Ayrica "Hizli Baslangiç, PC Hizlandirma ve Disk Alani Temizleme" araçlari da dahil olmak üzere bir dizi performans araci da bulunuyor.

PC'de oyun oynarken, çalisirken veya film izlerken otomatik olarak açilan "Oyun" ve "Rahatsiz Etmeyin" modlari deneyimler saglarken, öncelikli görevlere yeniden tahsise izin vererek sistem kaynaklarinin kullanimini en aza indirmeye olanak taniyor.

Takip yazilimi tespiti ile web kamerasi ve mikrofon korumasi, bu planin abonelerine sunulan gizlilik özelliklerinden bazilari olarak ön plana çikiyor.

Kaspersky Plus'ta gizlilik özellikleri daha da seçkinlesiyor. Bu plana abone olan kullanicilar, Kaspersky Standard'ta bulunan özelliklerin yani sira sinirsiz VPN ve Premium Password Manager'a erisim elde edebiliyor.

Ayrica, interneti ve dark webi izleyen, kullanicilari özel verilerinin tehlikeye girmesi durumunda uyaran ve bundan sonra ne yapilmasi gerektigi konusunda önerilerde bulunan "Veri Sizintisi Denetleyicisi" de bulunuyor.

- Kaspersky Premium, çok daha genis kapsamli özellikler sunuyor

Kaspersky Premium, telefon görüsmelerine veya sohbet hizmetlerine öncelikli erisim, uzaktan uzman kurulum yardimi ve rutin bilgisayar kontrolleri ile dijital kimlik korumasi ve birinci sinif teknik destek dahil olmak üzere çok daha genis kapsamli özellikler sunuyor.

Kapsamli bir kimlik savunmasina sahip olmak isteyen kullanicilar, kimlik hirsizligini önlemek için hassas verilerin kopyalarini sifrelenmis bir biçimde depolayan ve verilere tüm cihazlarda güvenli bir sekilde erisimi mümkün kilan "Kimlik Koruma Cüzdani"na erisebiliyor.

Kaspersky'nin öncelikli hedefini ise hayata geçirecegi is birlikleri ve entegrasyonlarla ekosistemini daha da gelistirmek ve böylece kullanicilarina daha fazla deger ve hizmet sunmayi olusturuyor.

Yeni portföy, kullanici dostu ve net ara yüz deneyimi ile gelisiyor. Yeni portföy, güvenilir ve samimi bir sohbeti simüle eden ilgi çekici bir katilim süreci sayesinde kullanimin ilk anlarindan itibaren kullaniciya rehberlik ederek planin temel yeteneklerinin daha net bir sekilde gösterilmesini saglamak üzere tasarlandi.

Hizli islem dügmeleri, en popüler özelliklere aninda erisim sagliyor. Güvenlik haberleri ve bildirimleri ana sayfa sekmesi altinda bulunabilirken, kullanicinin aboneligi ile ilgili tüm ana bilgilere profil bölümünden ulasilabiliyor.