YTB ve TUSAS isbirligiyle düzenlenecek staj programi Almanya’da tanitildiCüneyt Karadag

YTB ve TUSAS isbirligiyle düzenlenecek staj programi Almanya’da tanitildiCüneyt Karadag

BERLIN (AA) - Almanya'da, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) ile Türk Havacilik ve Uzay Sanayii AS (TUSAS) isbirligiyle yurt disinda yasayan gençlerin mühendislik ve teknoloji alaninda tecrübe kazanmalari maksadiyla düzenlenecek staj programinin tanitimi yapildi.

YTB'nin açiklamasina göre, temmuz, agustos ve eylül aylarinda TUSAS bünyesinde 2 farkli tarihte düzenlenecek staj programi, Almanya’nin Münih, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Duisburg, Braunschweig ve Berlin sehirlerinde yapilan etkinliklerle tanitildi.

Adaylara staj boyunca saglanacak destekler ve TUSAS’ta çalisma firsatlari hakkinda detayli bilgiler sunuldu.

Yurt disinda lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde mühendislik alanlarinda ögrenim gören vatandaslara yönelik düzenlenen etkinliklerde YTB’nin yurt disinda yasayan Türklere yönelik çalismalarina iliskin bilgiler verilirken, YTB tarafindan düzenlenen kültür, sanat ve hareketlilik programlari hakkinda da tanitim çalismalari gerçeklestirildi.

17 Temmuz -17 Agustos ve 21 Agustos-21 Eylül tarihlerinde yapilacak staj programinda katilimcilarin konaklamalari TUSAS tarafindan karsilanacak.

Bunun yaninda YTB tarafindan katilimcilara gidis ve dönüs uçak biletleri için 150 avroya kadar destek verilecek.

TUSAS ayrica ulasim ve ögle yemegi gibi hizmetleri de katilimcilara saglayacak.

Programa yurt disinda ikamet eden Türk vatandasi, çifte vatandas, Mavi Kart sahipleri ve Mavi Kart almaya hakki olan 18 ile 35 yas arasindaki mühendislik ve ilgili alanlarda egitim alan veya yeni mezun adaylar basvurabilecek.

Basvurular 26 Mayis 2023’e kadar "https://obys.ytb.gov.tr/" internet adresi üzerinden gerçeklestirilecek.

Adaylar ayrintili bilgi için "skyglobal@tai.com.tr" adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunabilecekler.