Kagithane'deki kentsel dönüsüm projesinde anahtar teslimi basladiHikmet Faruk Baser- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Sezayi Köse: - "Istanbul'da su ana kadar 695 bin bagimsiz birimi vatandaslar, belediyeler ve bakanligin eliyle dönüsüm için tamamladik. Yaklasik 3 milyon vatandasimizin bu noktada can güvenligini ve mal güvenligini saglamis olduk" - "Su anda fiili olarak devam eden Istanbul geneli projelerimizde 93 bin b

Kagithane'deki kentsel dönüsüm projesinde anahtar teslimi basladiHikmet Faruk Baser- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Sezayi Köse:
- "Istanbul'da su ana kadar 695 bin bagimsiz birimi vatandaslar, belediyeler ve bakanligin eliyle dönüsüm için tamamladik. Yaklasik 3 milyon vatandasimizin bu noktada can güvenligini ve mal güvenligini saglamis olduk"
- "Su anda fiili olarak devam eden Istanbul geneli projelerimizde 93 bin b

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilan Kagithane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüsüm projesinde, hak sahiplerine anahtar teslimleri baslatildi.

Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Sezayi Köse, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Kahramanmaras merkezli depremlerin, kentsel dönüsümün ne kadar önemli oldugunu bir kez daha gösterdigini söyledi.

Bakanlik tarafindan 2012'de çikarilan 6306 sayili yasa geregince hizli bir dönüsümün belediyeler ve vatandaslar elinde yürütüldügünü belirten Köse, "Istanbul'da su ana kadar 695 bin bagimsiz birimi vatandaslar, belediyeler ve bakanligin eliyle dönüsüm için tamamladik. Yaklasik 3 milyon vatandasimizin bu noktada can güvenligini ve mal güvenligini saglamis olduk." dedi.

Köse, kentsel dönüsüm kapsaminda çalismalarin hizli bir sekilde devam ettigini dile getirerek, "Çalismalari, yasadigimiz deprem vesilesiyle de daha da hizlandirmamiz gerektigini görmüs olduk. Su anda fiili olarak devam eden Istanbul geneli projelerimizde 93 bin bagimsiz birimli kentsel dönüsüm sürecimiz devam ediyor." diye konustu.

Kagithane Yahya Kemal Mahallesi'nde 2019'da istinat duvarinin kaymasiyla 2 binanin çöktügünü, bölgede bulunan 134 binanin yikilip kentsel dönüsüme girdigini aktaran Köse, söyle devam etti:

"Burada zeminden, yapi stokundan kaynakli bütün binalarimizin riskli oldugunu tespit ettik ve kisa bir sürede vatandaslarimizla el birliginde bulunarak, belediyemizin destegiyle kentsel dönüsüm sürecini baslattik. TOKI ile beraber hizlica projelendirme sürecini Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürlügümüzle yürüttük. Burasi 688 konut, 57 ticari ünite olmak üzere toplamda 745 bagimsiz birimlik bir projeden olusuyor. Bu projenin söyle bir özelligi de var. Tamami burada bulunan vatandaslarimiza, hak sahiplerine teslim ediliyor. Teslim süreçlerimiz bu hafta basladi. Hizli bir sekilde bu bölgede kentsel dönüsüm süreci tamamlanmis olacak."

- "Fikirtepe'de anahtar teslimlerine baslayacagiz"

Silivri depreminden sonra agir hasar alan Kagithane'deki yapilara iliskin projelerin oldugunu aktaran Köse, "Süreci TOKI tarafindan yürütülüyor. Bunun yaninda Pendik'te, Üsküdar'da, Fikirtepe'de projelerimiz var. Fikirtepe'de anahtar teslimlerine baslayacagiz. Bagcilar'da yaklasik 900 bagimsiz birimlik projede anahtar teslimlere basladik. Bu ay itibariyle vatandaslarimiz güvenli konutlarina kavusmus olacak." seklinde konustu.