Suriye'de sehit olan polis memleketi Osmaniye'de son yolculuguna ugurlandiMuzaffer Çagliyaner- Törene Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli da katildi

Suriye'de sehit olan polis memleketi Osmaniye'de son yolculuguna ugurlandiMuzaffer Çagliyaner- Törene Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli da katildi

OSMANIYE (AA) - Baris Pinar Hareket Bölgesi'ndeki Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde patlayicinin infilak etmesi sonucu sehit olan polis memuru Resul Barutçu'nun cenazesi, memleketi Osmaniye'de topraga verildi.

Sanliurfa'daki askeri törenin ardindan sehit Barutçu'nun (26) naasi, helikopterle Osmaniye'ye getirildi.

Gebeli Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alinmasinin ardindan sehidin cenazesi tören için Asri Mezarlik Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene sehidin babasi Remzi, annesi Döndü ve esi Öznur Barutçu ile yakinlari, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Vali Erdinç Yilmaz, Belediye Baskani Kadir Kara, Adana Jandarma Bölge Komutani Tümgeneral Murat Bulut, milletvekilleri, askerler, polisler ve vatandaslar katildi.

Tören alanina gelen Çatakli, sehidin babasi Remzi, annesi Döndü ile esi Öznur Barutçu'ya bassagligi diledi.

Sehidin Türk bayragina sarili tabutuna sarilan baba Remzi Barutçu, oglunun fotografini öptü.

Il Müftüsü Ali Çakmak'in kildirdigi cenaze namazinin ardindan sehit Resul Barutçu'nun cenazesi, Garnizon Sehitligi'nde defnedildi.

Sanliurfa Akçakale sorumluluk bölgesindeki Tel Abyad'da, terör örgütü PKK/PYD'nin yapmayi planladigi bombali saldiri eylemlerinde kullanacagi patlayici malzemelere müdahale esnasinda dün patlayicilar infilak etmis, olayda 2 polis memuru ile 1 yerel polis sehit olmus, 7 polis memuru ile 4 yerel polis yaralanmisti.