Erzurum'da çocuklara eziyet suçundan Kur'an kursu yöneticisine 39, hizmetlisine ise 36 yil hapis cezasiMuhammet Mutaf

Erzurum'da çocuklara eziyet suçundan Kur'an kursu yöneticisine 39, hizmetlisine ise 36 yil hapis cezasiMuhammet Mutaf

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, yatili Kur'an kursunda 14 çocuga yönelik siddet iddiasiyla "iskence" suçundan yargilanan kurs yöneticisi "eziyet" suçundan 39, hizmetli ise 36 yil hapse mahkum edildi.

Erzurum 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklar yönetici N.K. ve hizmetli U.G. ile magdur aileleri ve taraf avukatlari katildi.

Bazi magdur aileleri ile avukatlari saniklardan sikayetçi olarak cezalandirilmalarini talep etti.

Esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma yapan N.K, çocuklari evlerinde yatmadiklari yataklarda yatirdiklarini, yemedikleri yemekleri yedirdiklerini ve bunun nasil sistematik iskence oldugunu öne sürdü.

T.B'nin çocugunun kulagini çektigini, kanattigini ve bunun tirnaklarinin uzunlugundan oldugunu ifade ettigini hatirlatan N.K, "Bu nasil olur, ben vampir miyim? Iskenceyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Hiçbir ögrencime bugüne kadar vurmadim, sadece kulagini çektigim olmustur. Bunu da ailelerini arayarak haber vermisimdir. Diger velileri çagirin, sorun, biri iskence yaptigimi söylesin, tahliyemi degil idamimi isteyecegim. Iskenceden yargilanmak din adami olarak bizleri üzer, kirar." diye konustu.

Sanik U.G. ise çocuklarin ifadelerine bakildiginda kimilerine kagit tutusturuldugunu, kimilerinin de arkadaslari yalan söylemesin diye ifadelerde bulundugunu savundu.

14 yildir yüzlerce ögrenci yetistirdigini ve hakkinda tek bir sikayet olmadigini ileri süren U.G, "Görev yapmadigim baska bir yurtta çocuklara iskence yaptigim söyleniyor ama ben o yurtta görev almadim. Sosyal medyada bizi linç ettiler. Kizim okula gidemiyor. 'Tacizci hoca' olarak aniliyoruz. Mahkemenin verecegi karara güveniyorum." dedi.

Son sözleri sorulan saniklar, beraatlerini talep etti.

Davayi karara baglayan mahkeme heyeti, "iskence" suçundan dava açilan saniklar hakkinda suçun vasfini degistirdi. Mahkeme, "eziyet" suçundan 3'er yil olmak üzere U.G'ye 12 çocuga karsi eyleminden 36 yil, N.K'ye ise 13 çocuga karsi eyleminden toplam 39 yil hapis cezasi verdi.

Saniklar hakkinda "takdir indirimi" uygulamayan ve hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamina karar verilen heyetin karari, oy çokluguyla alindi.

Erzurum Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, saniklar N.K. ve U.G'nin "Çocuga, kendini savunamayacak kisiye iskence yapmak" suçundan 96 yildan 195 yila kadar degisen sürelerde hapisle cezalandirilmalari talep edilmisti.

Yargilama asamasinda 14 magdur çocuktan 9'u saniklardan sikayetçi olmadiklarini belirtmislerdi.

Geçen celse esas hakkindaki mütalaasini sunan cumhuriyet savcisi, "iskence" suçundan N.K'nin 13 kez, U.G'nin ise 12 kez cezalandirilmasini ve hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etmisti.