Kadin milli curlingciler dünya sampiyonasinda ilk 6'da yer almayi hedefliyorYunus Hocaoglu- Kadin Curling Milli Takim Antrenörü Fatih Agduman: "Bu yil amacimiz, en az 5-6 galibiyet alip ilk 6 ya da ilk 8'de bitirmek ki olimpiyatlara katilmak için bu siralamalarda yer almak gerekiyor" - Takim kaptani Dilsat Yildiz: "Sabah, aksam olmak üzere çift antrenmanla devam ediyoruz. Hedefimiz dünyada derece almak, bunun için bireysel ve takim olarak çalisiyoruz. Umarim her sey güzel olacak"

Kadin milli curlingciler dünya sampiyonasinda ilk 6'da yer almayi hedefliyorYunus Hocaoglu- Kadin Curling Milli Takim Antrenörü Fatih Agduman:
"Bu yil amacimiz, en az 5-6 galibiyet alip ilk 6 ya da ilk 8'de bitirmek ki olimpiyatlara katilmak için bu siralamalarda yer almak gerekiyor"
- Takim kaptani Dilsat Yildiz:
"Sabah, aksam olmak üzere çift antrenmanla devam ediyoruz. Hedefimiz dünyada derece almak, bunun için bireysel ve takim olarak çalisiyoruz. Umarim her sey güzel olacak"

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOGLU - Kadin Curling Milli Takimi, ikinci kez katilacaklari Dünya Kadinlar Curling Sampiyonasi'nda ilk 6 takim arasinda yer alip olimpiyat için puan toplamayi hedefliyor.

Milli curlingciler, Isveç'in Sandviken kentinde 18-26 Mart tarihlerinde Türkiye'nin yani sira 12 ülkenin katilacagi Dünya Kadinlar Curling Sampiyonasi'nda basarili olmak için Erzurum'da hazirliklarini sürdürüyor.

Kadin sporculara antrenmanlarinda zaman zaman erkek milli takim sporculari da eslik ediyor.

Avrupa'da 10, dünyada ise en iyi ilk 13 takim arasinda yer alan kadin milliler, söz konusu müsabakada ilk 6'da yer alip Italya'da düzenlenmesi planlanan 2026 Kis Olimpiyatlari'na katilmayi amaçliyor.


- "Isveç'te dünyanin en iyi 12 takimi ile yarisacagiz"


Milli takim antrenörü Fatih Agduman, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ikinci kez Dünya Kadinlar Curling Sampiyonasi'na katilacaklarini söyledi.

Takim olarak iyi seviyede olduklarini ifade eden Agduman, sunlari kaydetti:

"Kadinlarda ciddi manada basariliyiz. 3 kategori var ve biz önceden C'de baslamistik. B'den sonrada takimimiz iki yildir A grubunda yer aliyor. Avrupa'nin en iyi 10, dünyanin ise en iyi 13 takimi arasindayiz ki Isveç'te dünyanin en iyi 12 takimi ile yarisacagiz. Geçen sene Avrupa'da basarimizin üzerine koyduk. Dünya Sampiyonasi'nda ise geçen yil Iskoçya takimi Kovid olmustu. 12 maç oynandi, hükmen galip geldigimiz maçla birlikte 12 maçtan 2 galibiyetimiz vardi. Bunu insanlara umut vermek için söylemiyorum ama bu yil 6-7-8 galibiyet alacak güçte, kapasitedeyiz. Bu yil amacimiz, en az 5-6 galibiyet alip ilk 6 ya da ilk 8'de bitirmek ki olimpiyatlara katilmak için bu siralamalarda yer almak gerekiyor."

Agduman, geçen ocak ayinda Isviçre'deki özel turnuvalarda performanslarinin iyi olmadigini ve sonrasinda ise iyi sonuçlar aldiklarini belirterek, "Biz orta, rakiplerimiz ise iyi düzeyde diye bir sey yok. Curlingde hafta hafta, ay ay performans degisiyor. Insallah bu 10 gün bizim için iyi olacak. Kendimizi daha iyi hazirliyoruz, bu bizim için bir avantaj. Iyi hazirlandigimiza inaniyorum. Haftada 7-8 antrenman yapiyoruz. Neden madalya olmasin çünkü kamptan sonra ne olacagi hiç belli olmuyor. Bir maç yenince final olabiliyor. Dolayisiyla niyetimiz ilk 6'ya kalmak insallah güzel isler basarip herkesi gururlandiracagiz." diye konustu.


- "Günde çift antrenman yapiyoruz"


Takim kaptani Dilsat Yildiz da sampiyonada basarili olacaklarina inandiklarini anlatti.

Basari için bir yildir çalistiklarini dile getiren Yildiz, "Kasimda Avrupa Sampiyonasi'ndan döndükten sonra tüm hiziyla her sey devam ediyor. Sabah, aksam olmak üzere çift antrenmanla devam ediyoruz. Hedefimiz dünyada derece almak, bunun için bireysel ve takim olarak çalisiyoruz. Umarim her sey güzel olacak." dedi.

Milli sporcu Öznur Polat ise kadinlar takimi olarak ikinci kez dünya sampiyonasina katilacaklarini animsatarak, "Bu defa hedefimiz daha yüksek. Ilk 6'nin içine girmek ve derece yapmak istiyoruz. Ilk 6'nin içine girersek, olimpiyatlar için puan toplayacagiz. Ilk 6'da olmak istiyoruz. Bu yil zaten tüm kategorilerde dünya sampiyonasina gitmeye hak kazandik. Her geçen yil biraz daha ileriye götürüyoruz." ifadelerini kullandi.