Görevini kötüye kullanmakla suçlanan eski Fiji Basbakani Bainimarama kefaletle saliverildiDilara Karatas

Görevini kötüye kullanmakla suçlanan eski Fiji Basbakani Bainimarama kefaletle saliverildiDilara Karatas

WELLINGTON (AA) - Eski Fiji Basbakani Frank Bainimarama, görevini kötüye kullandigi gerekçesiyle dün gözaltina alinmasinin ardindan, bugün mahkemede kefaletle serbest birakildi.

Devam eden bir sorusturmayi sonlandirmasi nedeniyle görevini kötüye kullanmakla suçlanan Bainimarama'nin, dün geceyi nezarethanede geçirmesinin ardindan bugün çiktigi mahkemede kefaletle saliverilmesine karar verildi.

Bainimarama, yaptigi açiklamada, halkin çikarlarini en iyi sekilde gözeterek basbakanlik görevini yerine getirdigini ve "hem mirasi hem de ülkenin demokrasisi için" bu suçlamayla savasacagini belirtti.

Kendisiyle gözaltina alinan ve ayni sekilde suçlanan polis komiseri de kefaletle serbest birakildi.

Savcilik, Bainimarama'ya yönelik sorusturmanin sürdügünü ve eski basbakan hakkinda baska suçlamalarin da gündeme gelebilecegini açikladi.

Bainimarama ve bir polis komiseri, 2019'da yetkilerini kullanarak bir polis sorusturmasini sonlandirdigi iddialariyla suçlaniyordu.

Cumhurbaskanina hakaret ettigi için 2026'ya kadar parlamentodan uzaklastirilan Bainimarama, 8 Mart'ta bu karari "haksiz" bularak parlamentodan istifa etmisti.