Kosovali boksör, sart kosulmasi nedeniyle Hindistan'daki Dünya Sampiyonasi'na katilamiyorEren Beksaç- Kosovali boksör Donjeta Sadiku: - "Hindistan hükümetine, kararini yeniden gözden geçirmesi ve tüm haklarimla Kosova Cumhuriyeti için yarismama izin vermesi çagrisinda bulunuyorum"

Kosovali boksör, sart kosulmasi nedeniyle Hindistan'daki Dünya Sampiyonasi'na katilamiyorEren Beksaç- Kosovali boksör Donjeta Sadiku:
- "Hindistan hükümetine, kararini yeniden gözden geçirmesi ve tüm haklarimla Kosova Cumhuriyeti için yarismama izin vermesi çagrisinda bulunuyorum"

PRISTINE (AA) - Kosovali boksör Donjeta Sadiku'nun, Hindistan'da düzenlenecek "Uluslararasi Boks Birligi (IBA) Dünya Kadinlar Boks Sampiyonasi"na Kosova devlet sembollerinin kullanilmamasi sarti getirilmesi nedeniyle katilmayacagi bildirildi.

Kosova Olimpiyat Komitesince (KOK) yapilan açiklamada, Hindistan Disisleri Bakanliginin Kosovali sporcularin vizelerine onay vermesini sartlandirdigi belirtildi.

Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Sampiyona organizatörü, boksörümüzün katiliminin sadece 2 sart altinda yapilabilecegini açikladi. Kosova bayragi ve milli marsi, Dünya Sampiyonasi sirasindaki törenlerin hiçbirinde kullanilamayacak ve Kosovali sporcularin bayraklarini kiyafetlerinde basili olarak bile tasimalarina izin verilmeyecektir. Bu durumu ve Hindistan devletinin yaptigi ayrimciligi gören Kosova Boks Federasyonu, Hindistan'a hiç seyahat etmeme karari aldi."

Kosovali boksör Sadiku'nun sart kosulmasi nedeniyle Hindistan'da düzenlenen uluslararasi turnuvalara 3. defa katilamayacagi bilgisi paylasildi.

- "Sporun, insanlar arasinda barisi ve anlayisi gelistirme gücüne inaniyorum"

Sadiku, sosyal medya hesaplarindan yayinladigi video mesajinda, Kosova’ya siyasi nedenlerden ötürü diger ülkelerden farkli muamele gösterilmesinin haksizlik oldugunu vurguladi.

Sampiyonaya katilamamasi nedeniyle hayal kirikligina ugradigini belirten Sadiku, "Sporun insanlari bir araya getirme ve insanlar arasinda barisi ve anlayisi gelistirme gücüne inaniyorum. Bu video ile Hindistan hükümetine, kararini yeniden gözden geçirmesi ve tüm haklarimla Kosova Cumhuriyeti için yarismama izin vermesi çagrisinda bulunuyorum." ifadelerini kullandi.

Kosovali futbolcu Vedat Muric de Twitter hesabindan olaya tepki gösterirken, “Sporun birlestirici gücü unutulmamali ve sporculara bu yaptirimlar uygulanmamalidir.” paylasiminda bulundu.

- Hindistan'daki sampiyonada altin madalya kazanmasi bekleniyordu

Kosova'daki spor kamuoyu, 2022'de Dünya ve Avrupa sampiyonalarinda bronz madalya kazanan Sadiku’dan Hindistan'daki sampiyonada altin madalya kazanmasini bekliyordu.

Sampiyona, 16-26 Mart'ta Hindistan’in baskenti Yeni Delhi'de gerçeklestirilecek.

Hindistan, 2008'de Sirbistan'dan tek tarafli bagimsizligini ilan eden Kosova'yi bagimsiz bir devlet olarak tanimiyor.