Almanya'da 7 kisinin öldügü kilisedeki saldirida terör süphesinin bulunmadigi açiklandiMesut Zeyrek

Almanya'da 7 kisinin öldügü kilisedeki saldirida terör süphesinin bulunmadigi açiklandiMesut Zeyrek

KÖLN (AA) - Almanya'nin Hamburg kentindeki kilisede 7 kisiyi öldüren silahli saldirganin intihar ettigi ve olayin terör saldirisi olduguna dair delil bulunamadigi bildirildi.

Hamburg'un Grossborstel semtinde bulunan Yehova Sahitleri'ne ait kilisedeki saldiriyla ilgili düzenlenen basin toplantisinda savcilik, polis ve Eyalet Içisleri Bakanligi kamuoyunu bilgilendirdi.

Dün aksam saatlerinde aralarinda anne karnindaki 7 aylik bebegin de bulundugu 7 kisinin öldügü, 8 kisinin yaralandigi saldiriyi kilisenin eski üyesi 35 yasindaki Philipp F'nin gerçeklestirdigi belirtildi.

Karnindaki bebegi ölen kadinin saldiridan yarali kurtuldugu bildirildi.

Hamburg Içisleri Senatörü Andy Grote, silahli saldiriyi cinayet serisi olarak nitelendirdi.

Grote, "Bu büyüklükte bir saldiriyi, böyle bir olayi daha önce hiç yasamamistik. Bu, sehrimizin yakin tarihinin en kötü suçudur." dedi.

Saldiriyi yari otomatik silahla gerçeklestirdikten sonra yasamina son veren Philipp F'nin, Yehova Sahitleri Hamburg Cemaati'nin eski bir üyesi oldugu ve 1,5 yil önce kendi istegiyle cemaatten ayrildigi bilgisi paylasildi.

Incelemenin sürdügü ancak su ana kadar elde edilen delillerin arasinda olayin terör saldirisi oldugunu gösteren bir bulgunun yer almadigi kaydedildi.