Venezuela Devlet Baskani Maduro, Rusya Disisleri Bakani Lavrov'u kabul ettiSinan Dogan

Venezuela Devlet Baskani Maduro, Rusya Disisleri Bakani Lavrov'u kabul ettiSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Latin Amerika turu kapsaminda Venezuela'yi ziyaret eden Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Devlet Baskani Nicolas Maduro tarafindan kabul edildi.

Iki ülke heyetlerinin hazir bulundugu görüsme, Maduro'nun ev sahipliginde Devlet Baskanligi Sarayi Miraflores'te gerçeklesti.

Twitter hesabindan Lavrov ile görüsmesinin görüntülerini paylasan Maduro, "Rusya Federasyonu Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile ikili iliskilerimizi ve ülkelerimizin kalkinmasina yönelik çesitli alanlarda ortak isbirligi haritasini güçlendiren keyifli bir görüsme gerçeklestirdik." ifadesini kullandi.

Maduro önceki gün "Maduro ile daha fazla" isimli programda yaptigi açiklamada da Rusya ile Venezuela arasindaki isbirligi konularini ele alacaklarini, Rusya'nin Latin Amerika ve Karayipler'deki varliginin bölgenin yararina oldugunu belirtmisti.

Lavrov, Venezuela ziyaretinin basinda mevkidasi Yvan Gil ve Venezuela Devlet Baskan Yardimcisi Delcy Rodriguez ile bir araya gelmisti.

Rusya Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, Lavrov'un 17-21 Nisan'da Brezilya, Venezuela, Nikaragua ve Küba'ya resmi ziyarette bulunacagi duyurulmustu.

Lavrov, Latin Amerika turu kapsaminda ilk ziyaretini dün Brezilya'ya gerçeklestirmisti.